Τα Κυπριακά ΕΞΑΜΙΛΙΑ φέρνουν τα Ελληνικά

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Η Ευρώπη ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ για όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ;»

Τώρα σωθήκαμε…

Το ίδιο περίμενε και ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος από τον τότε Πάπα και φυσικά ακολούθησε η ΑΛΩΣΗ.

ΣΉΜΕΡΑ η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά ως δράμα

Πετρελαιοφόρο εφοδιαστικό των τουρκικών πολεμικών πλοίων που εμποδίζουν το ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ δείχνει ότι ο ναυτικός αποκλεισμός των ενεργειακών πεδίων της Κύπρου θα πάρει καιρό. Και κανείς άλλος δεν ξέρει τι έρχεται ;

Ποιος διαβάζει σήμερα το επόμενο βήμα που θα κάνει η Τουρκία;

Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 από την Ρώμη της Ιταλίας ο σουλτάνος δηλώνει « θα εμποδίσουμε το Ιταλικό Γεωτρύπανο της ΕΝΙ να προχωρήσει σε εξόρυξη»

Και ο ΠΑΠΑΣ του δίνει βραβείο…..

« Μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό στην πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου από το 1959 στις 5 Φεβρουαρίου 2018 στο τέλος των συνομιλιών τους, ο Φραγκίσκος δώρισε στον Ερντογάν μετάλλιο με «τον Άγγελο της ειρήνης».

«Είναι το σύμβολο ενός κόσμου που βασίζεται στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη.

Είναι ο άγγελος της ειρήνης που στραγγαλίζει τον δαίμονα του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.»

ΆΝΤΕ ακόμα δεν ξυπνήσαμε;

Σε λίγα 24 ώρα ο αρχηγός του τουρκικού στρατού δηλώνει:

«Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Τουρκίας: Μπορούμε να επιχειρούμε στο Αφρίν και παράλληλα να ελέγχουμε το Αιγαίο…

«Έχουμε τη δύναμη να επιχειρούμε στο Αφρίν και παράλληλα να ελέγχουμε το Αιγαίο, την ίδια στιγμή», δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας X. Akar, επιβαίνοντας σε ένα από τα ιπτάμενα ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Μπορούμε να καλύψουμε όλο το Αιγαίο όχι μόνο τα Ίμια, έχουμε την δύναμη να επιχειρούμε στο Αφρίν και να ελέγχουμε την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο την ίδια στιγμή» πρόσθεσε συγκεκριμένα ο Akar.»

http://bankingnews.gr/index.php 9/2/2018

Και ταυτόχρονα ρίχνει μια γυροβολιά στον 25ον Μεσηβρινό με ιπτάμενο αεροπλάνο κυβερνοπολέμου από Θάσο μέχρι Γαύρο για να δει « τα ενεργειακά οικόπεδα του παππού του» ο @@@ .

Η Τουρκία έχει και την πολιτική θέληση και την στρατιωτική μηχανή να εμπλακεί μέχρι τέλους και να λεηλατήσει αυτά που θέλει.

Σήμερα στήνει νέα ΙΜΙΑ στην Κυπριακή ΑΟΖ , αύριο στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του Αιγαίου και πάμε λέγοντας.

Τα σημάδια πολλά και οι νενέκοι περισσότεροι.

« Η Ευρώπη ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ για όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ;»

« Η Τουρκία ως κράτος τρομοκράτης παρεμποδίζει τις τελευταίες 48 ώρες τον πλου το γεωτρύπανου της ΕΝΙ που εξυπηρετεί ιταλικά συμφέροντα στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ! Όχι το θέμα δεν είναι ελληνικό και κυπριακό, ….

Το ζήτημα είναι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ και επιτέλους αυτή η φαρσοκωμωδία με τις Βρυξέλλες θα πρέπει να τελειώνει. Οι ακριβοπληρωμένοι γραφειοκράτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από τα …χρηματοπιστωτικά ζητήματα, τους προϋπολογισμούς και τις περικοπές, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούν! Δεν αναφερόμαστε στα…σύνθετα όπως η Συρία, με τα οποία η ΕΕ έχει σχέση…θεωρητική. Ένα κράτος μέλος της, η Κύπρος απειλείται ευθέως στρατιωτικά από ένα κράτος μη μέλος και η Ευρώπη όχι μόνο σιωπά, αλλά ετοιμάζεται να έχει και επαφές με τον κ.Ερντογάν προς το τέλος του μήνα!!! Είμαστε σοβαροί;» https://www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 12/02/2018

Αν περιμένετε από αυτούς σωθήκαμε…

Το ίδιο περίμενε και ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος από τον Πάπα και φυσικά ακολούθησε η ΑΛΩΣΗ.

ΣΉΜΕΡΑ η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά ως δράμα .

Μια κατατοπιστική συνέντευξη για το τι συμβαίνει παρακάτω



Η τουρκική πρόθεση είναι ολοκάθαρη επιδιώκει να επεκτείνει την εμπλοκή της από Αφρίν της Βόρειας Συρίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και αύριο στο ΑΙΓΑΙΟ.

Και για αυτό θα τα χρησιμοποιήσει όλα ακόμα και πληρωμένους τρομοκράτες .

“Η Τουρκία στρατολογεί τρομοκράτες εναντίον των Κούρδων” γράφει ο Independent

Όμως κάπου εκεί στα μεγάλα βάθη της λεκάνης του Λεβιάθαν θα ενταφιαστεί η προκλητικότητα της.

Από τα Άγια μέρη της Κύπρου θα ξεκινήσουν όλα …

Όπως η Ελληνική Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την Κυπριακή τραγωδία στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία αποφάσισε να τρέξει ανάποδα και η πρόκληση τώρα να έρθει από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Η Τουρκία θέλει να δείξει τα δόντια της αλλά δυστυχώς για αυτήν φοράει μασέλες.

Το παρακάτω μας αφορά όλους Ελλαδίτες και Κύπριους.

« Ρωτήθηκε ο Γέροντας Παίσιος πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, και απάντησε:

«Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι. Να κάνετε πνευματικές βάσεις για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών».

« Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό ως πνευματικό θέμα, όχι ως εθνικό η πολιτικό, και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή.»

Πηγή: Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, Έκδοσις Καλύβης Αναστάσεως, Καψάλα, Άγιον Όρος, Άγιον Όρος 2004. Σελίδες: 700.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail