Ο Βασιλιάς δεν είναι μόνο γυμνός είναι και ξεβράκωτος

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Εχουν περάσει 22 περίπου χρόνια απο τότε που με αφορμή υποτίθεται την κρίση των Ιμίων και την πολεμική μας ανεπάρκεια τότε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, ξεκινήσαμε ενα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο μας γονάτισε οικονομικά μαζί με την Ολυμπιάδα του 2004 και αποτέλεσε απο τους βασικούς λόγους για το υπέρογκο σημερινό χρέος της χώρας.

Θα περίμενε κανείς οτι η χώρα δαπανώντας τόσα δισεκατομμύρια ευρώ (τρισεκατομμύρια δραχμές ήταν τότε) θα μπορούσε να σταθεί αποτρεπτικά απέναντι σε οποιαδήποτε στρατιωτική προσπαθεια εναντίον της. Αλλωστε το δόγμα μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι αμυντικό και όχι επιθετικό.

Ο απλός κόσμος αυτό που ζητάει απο την κάθε κυβέρνηση που χρυσοπληρώνει με τους φόρους του είναι να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτή η ασφάλεια στο εσωτερικό, να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής στο σπίτι του έχει γίνει ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια, ένα πικρό αστείο. Αυτό όμως που δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς , αλλα το υποπτευόταν ήταν οτι το πάρτυ με τα εξοπλιστικά, τα μνημόνια και το προσφυγικό/μεταναστευτικό γονάτισαν οικονομικά τις ένοπλες δυνάμεις.

Το ζήσαμε το καλοκαίρι οταν καιγόταν η χώρα και ακούγαμε αστείες δικαιολογίες οτι έκλεισε το εργοστάσιο που έβγαζε τα ανταλλακτικά των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Το βλέπουμε καθημερινά με το Υπουργείο Εθνικής ¨Αμυνας σε ρόλο υποστηρικτικό (για να μη γράψω κάτι πιο βαρύ) για τα στίφη μεταναστών και ελάχιστων προσφύγων που κατακλύζουν τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου.

Δεν γίνεται και να μειώνεις τα χρήματα που πάνε για εξοπλισμούς και να πληρώνεις συσσιτια και υποδομές μεταναστών /προσφύγων.

Οι τούρκοι μεθοδικά αμφισβητούν εδω και λίγους μήνες κάθε δικαίωμα στην περιοχή των Ιμίων,αν μπει κάποιος στο marine traffic τον τελευταίο μήνα θα δει ενα τουλάχιστον σκάφος πολεμικό ή της τουρκικής ακτοφυλακής να κόβει συνεχώς βόλτες γύρω απο τα Ιμια, αποκλείοντας όχι μονο οποιαδήποτε πρόσβαση, αλλά ακόμα και διέλευση κοντά απο αυτά.

Τι κάναμε εμείς; Κουτοπόνηρα στείλαμε ενα τελευταίας τεχνολογίας πανάκριβο σκάφος του λιμενικού, που ενώ θα μπορούσε, όπως γράφουν οι βιβλιογραφίες να φέρει τηλεχειριζόμενο πυροβόλο, το είχαμε χωρίς οπλισμό. Αυτό το σκάφος που ουσιαστικά χρησιμοποιείται για να κάνει διασώσεις και να μεταφέρει μετανάστες που ναυαγούν κοντά στα νησιά, λόγω της ταχύτητάς του το βάλαμε στο στόμα του λύκου.

Κι αφού οι τούρκοι δεν μάσησαν και το εμβόλισαν, δείχνοντας να μη λογαριάζουν ούτε εμάς αλλά ούτε και την Ευρωπαϊκή ¨Ενωση εμείς αντί να αντιδράσουμε δυναμικά προασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αν όχι στο στρατιωτικό κομμάτι, τουλάχιστον στο διπλωματικό, έχοντας δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες, το ρίξαμε στην πλακίτσα και τους τρολάρουμε οτι δεν ξέρουν γεωγραφία.
Το τραγικό αλλά και κωμικό ταυτόχρονα στην υπόθεση είναι οτι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον άνθρωπο που νομίζει οτι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι διαφορετικά νησιά και οτι το Στρασβούργο δεν ανήκει στη Γαλλία κατηγορεί τους τούρκους οτι δεν ξέρουν γεωγραφία, σαν να ήταν απαραίτητο να γνωρίζουν.

Τόσα δισεκατομμύρια ευρώ έχουμε δαπανήσει και το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα είναι το επιχείρημα οτι δεν ξέρουν ορθογραφία.

Οι σημερινοί μνημονιακοί άρχοντες προφανώς δεν ευθύνονται για το παλιό φαγοπότι, ευθύνονται στο βαθμό ομως που δεν τιμώρησαν παραδειγματικά τους ενόχους, ευθύνονται για το οτι αδρανούσαν οταν ήταν αντιπολιτευση και για πολλούς απο τους όψιμους συντρόφους τους που προέρχονται απο το ένα απο τα 2 μεγάλα κόμματα που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα.
Ευθύνονται για το οτι 3 χρόνια δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικά για να κρατήσουν τη στρατιωτική μας μηχανή αξιόμαχη και να μην καταντάει με τόσο τραγικό τρόπο περίγελος των τούρκων

Δε μένει κάτι άλλο δυστυχώς να περιμένουμε.
Το μόνο που μένει , είναι όπως στο παραμύθι του ¨Αντερσεν να βγεί κάποιος απο το πλήθος και να φωνάξει, ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός μόνο, είναι και ξεβράκωτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail