Τούρκος αρθρογράφος προειδοποιεί: Από την Κύπρο στη Συρία - Οι εισβολές της Τουρκίας συνεχίζονται - Ποιος θα είναι το επόμενο θύμα;

Photo Credit: Turkish M47 Patton tank deployed to Cyprus in 1974.
Στις 20 Ιανουαρίου, ο τουρκικός στρατός άρχισε εισβολή στην περιοχή Αφρίν που ελέγχεται από τους Κουρδούς στη βόρεια Συρία. Η κυβέρνηση της Τουρκίας δήλωσε ότι η επιχείρηση στοχεύει "να διατηρήσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, να εξουδετερώσει τους "τρομοκράτες" και να προστατεύσει τους πολίτες.

Uzay Bulut - providencemag.com

Παρουσίαση για τη Freepen.gr - Στρατής Μαζίδης

Ο Independent, ωστόσο, δημοσίευσε την πρώτη Δυτική έκθεση των ΜΜΕ από την Afrin και ο Robert Fisk αναφέρει ότι ο κατάλογος νεκρών περιλαμβάνει βρέφη. "Ο ενός έτους Wael al-Hussein,  ένας πρόσφυγας ... σκοτώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, ο έξι ετών Moussab al-Hussein από το Idlib (σαφώς από άλλη οικογένεια προσφύγων) σκοτώθηκε την ίδια ημέρα", γράφει.

Πολλοί δημοσιογράφοι στην Τουρκία, εν τω μεταξύ, τρίβουν τα χέρια τους. Ο Necati Doğru, ένας αρθρογράφος σε μια από τις πιο αναγνωσμένες τουρκικές εφημερίδες, δηλώνει με υπερηφάνεια ότι η Αφρίν «πρέπει να είναι η δεύτερη Κύπρος της Τουρκίας». Γράφει: «Δεν μπορείτε να πείτε "θα εισέλθω στη Συρία, θα τους χτυπήσω και θα επιστρέψω.Πρέπει να μείνετε εκεί μόνιμα. Έχουμε τη δεύτερη Κύπρος μας εκεί!".

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο θεωρείται «νίκη» στην Τουρκία και γιορτάζεται κάθε χρόνο. Για την Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο, ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα φρικτό έγκλημα που έχει αλλάξει εντελώς τη χώρα από τότε.

Το 1974, η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι έφερε "ειρήνη" στην Κύπρο, στην οποία εισέβαλε με μια βίαιη στρατιωτική επίθεση την οποία ονόμασε "κυπριακή ειρηνευτική επιχείρηση". Η τουρκική στρατιωτική κωδική ονομασία ήταν "Επιχείρηση Αττίλας", που ονομάστηκε από τον Αττίλα τον Ούνο, πού ήταν γνωστός για τις αδίστακτες και καταστροφικές εκστρατείες και εισβολές του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν τις δυτικές και ανατολικές ρωμαϊκές αυτοκρατορίες, ενώ κάποτε εισέβαλε στην ιταλική χερσόνησο καταστρέφοντας τις βόρειες επαρχίες της.

Μετά την εισβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1974, η Τουρκία ανέπτυξε περίπου 40.000 στρατιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού, γεγονός που έχει μετατρέψει την Κύπρο στο πιο στρατιωτικοποιημένο μέρος στον κόσμο. Από την εισβολή και μετά, περίπου το 37% της κυπριακής επικράτειας τελεί υπό τουρκική κατοχή. Ο Μπουλέντ Εσέβιτ, πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εισβολής, εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς στη χώρα ως «κατακτητή της Κύπρου», παρόλο που άλλοι πρόσφατα ισχυρίστηκαν ότι είναι ο Νετσμετίν Ερμπακάν, ο τότε αναπληρωτής Πρωθυπουργός, που αξίζει πραγματικά τον τίτλο .

Η εκστρατεία συνοδεύτηκε από μαζικές δολοφονίες, απαγωγές και βιασμούς Ελληνοκυπρίων από τα τουρκικά στρατεύματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει τεκμηριώσει τον βιασμό γυναικών και παιδιών ηλικίας 12 έως 71 ετών.

Στο άρθρο τους με τίτλο "Gender and Genocide: Armenian and Greek Women Finding Positive Meaning in the Horror", οι μελετητές Αρτεμις Πιπινέλλη και Άνι Καλαγιάν αναλύουν λεπτομερώς τις σεξουαλικές επιθέσεις Τουρκικών στρατευμάτων εναντίον ελληνοκυπριακών γυναικών και παιδιών, τις οποίες ονομάζουν «Κυβερνητική Γυναικοκτονία». Γράφουν:


Τα θύματα βιασμού υπέφεραν σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα καθώς και ψυχολογικά τραύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες εξαναγκάστηκαν στην πορνεία. Πολλές συλλέχθηκαν από διαφορετικά χωριά και κρατήθηκαν σε ξεχωριστούς χώρους άδειων σπιτιών όπου βιάστηκαν επανειλημμένα από Τούρκους στρατιώτες. Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη της ίδιας οικογένειας βιάστηκαν επανειλημμένα, μερικές μπροστά από τα παιδιά τους. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις δημοσίων βιασμών. Η βιαιότητα αυτών των βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων ακολουθήθηκε από ακραία σωματικά τραύματα, συμπεριλαμβανομένης της ασφυξίας. Τα παιδιά και οι έγκυες ή οι πνευματικά καθυστερημένες γυναίκες δεν εξαιρέθηκαν της φρίκης.

Το 1983, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση μονομερούς δήλωσης ανεξαρτησίας ενός νέου "κράτους" στην Κύπρο, το οποίο αποκαλούν "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (ΤΔΒΚ). Μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ, η οποία έχει μετατρέψει τη βόρεια Κύπρο σε τουρκική επαρχία.

Οι Τούρκοι εφάρμοσαν τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για τον αφελληνισμό και την τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας (σημερινή Τουρκία), η οποία είχε την ελληνική πλειοψηφία μέχρι το 1453 της Κωνσταντινούπολης (Ιστανμπούλ) για να τουρκοποιήσει τη βόρεια Κύπρο.

Για παράδειγμα, τα ελληνικά γεωγραφικά ονόματα του κατεχόμενου βορρά άλλαξαν σε τουρκικά ονόματα. Και η βίαιη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής από τα χέρια του τουρκικού καθεστώτος συνεχίζεται. Εκατοντάδες ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία έχουν καταστραφεί, λεηλατηθεί και βανδαλισθεί. Πολλές εκκλησίες έχουν μετατραπεί, μεταξύ άλλων, σε στάβλους, καζίνο, νυχτερινά κέντρα, αποθήκες, στρατώνες και τζαμιά.

Και οι προσκυνητές σε αυτά τα τζαμιά στην κατεχόμενη περιοχή τώρα απαγγέλλουν τον κορανικό στίχο Surah al Fath (στίχος κατάκτησης) "για τη νίκη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Αφρίν κάθε μέρα μέχρι την ολοκλήρωση της εισβολής - όπως δόθηκε εντολή από την κυβερνητικά χρηματοδοτούμενη Προεδρία Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet).

Η Τουρκία απορρίπτει επίσης την ελληνική ταυτότητα της Κύπρου. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, «η Κύπρος δεν ήταν ποτέ ελληνικό νησί» και «ποτέ στην Κύπρο δεν υπήρξε «κυπριακό έθνος».

Το τουρκικό υπουργείο είναι λάθος. Ούτε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974 το βόρειο τμήμα του νησιού είχε τουρκική πλειοψηφία. Η κατοχή ανάγκασε περίπου 170.000 εγχώριους Ελληνοκύπριους κατοίκους της βόρειας Κύπρου να εγκαταλείψουν από τα σπίτια τους και να διαφύγουν στο ελεύθερο νότιο τμήμα του νησιού. Στη συνέχεια, η τουρκική κυβέρνηση αντικατέστησε τους Ελληνοκύπριους με τους παράνομους εποίκους από την Τουρκία, αλλάζοντας έτσι τη δημογραφική σύνθεση του νησιού. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε η τουρκική πλειοψηφία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο είχε πάντα ελληνική πλειοψηφία μέχρι το 1974.

Ομοίως, ο Ερντογάν αρνείται να αναγνωρίσει την κουρδική κυριαρχία στην Αφρίν, δηλώνοντας το σχέδιό του για αλλαγή του δημογραφικού status quo εκεί.

«Το πενήντα πέντε τοις εκατό του πληθυσμού της Αφρίν είναι Αραβες, το 35 τοις εκατό είναι Κούρδοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί αργότερα, και το 6 ή 7 τοις εκατό είναι Τουρκμένιοι. Ολόκληρο το ζήτημα είναι να δώσουμε την Αφριν πίσω στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Στόχος μας είναι να στείλουμε αμέσως τα 3,5 εκατομμύρια Σύριους από την Τουρκία πίσω στην πατρίδα τους», δήλωσε σε δημόσια ομιλία.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρκικός επεκτατισμός έχει γίνει ανησυχητικά δημοφιλής στις φιλοκυβερνητικές ομάδες. Οι νέοι χάρτες της Τουρκίας, που έχουν εκδοθεί από τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ακόμη ανακτήσει την οθωμανική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και του Ιράκ.

Παράλληλα, πολλοί Τούρκοι πολιτικοί από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξέφρασαν δημοσίως την επιθυμία τους να εισβάλουν και να καταλάβουν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Πρόσφατα, ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ένας από τους κύριους συμβούλους του Ερντογάν, απείλησε την Ελλάδα για τις βραχονησίδες Ιμια, τις οποίες οι Τούρκοι αποκαλούν "Καρδάκ". Είπε:

«Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει την οργή της Τουρκίας χειρότερα από αυτή της Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια των αξιωματούχων, του πρωθυπουργού [Αλεξή Τσίπρα] και κάθε υπουργού που τολμά να βγεί στη νησίδα Καρδάκ στο Αιγαίο. Δεν υπάρχει ένοπλη δύναμη σε αυτή την περιοχή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Έτσι, όλοι θα γνωρίζουν τη θέση τους. Όλοι οι ιμπεριαλιστές θα δεχτούν ότι οι άνθρωποι σε αυτή τη γη είναι Τούρκοι και το έθνος σε αυτή τη γη είναι ισλαμικό και θα φιλήσουν το χέρι που δεν μπορούν να λυγίσουν»

Εν τω μεταξύ, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο 138 φορές σε μια μόνο ημέρα, την 1η Φεβρουαρίου.

Από το 1974, η Τουρκία υπήρξε υπερήφανος κατακτητής στην Κύπρο που δεν απολογήθηκε ποτέ. Τώρα οι τουρκικές αρχές στοχεύουν στην Αφρίν, γνωρίζοντας από την εμπειρία του παρελθόντος ότι δε θα λογοδοτήσουν. Μπορούν να σκοτώσουν και να βασανίσουν πολίτες και να διεξάγουν εκστρατείες εθνοκάθαρσης οπουδήποτε επιθυμούν. Χθες, ο στόχος τους ήταν η βόρεια Κύπρος. σήμερα είναι η βόρεια Συρία. Ποια χώρα θα είναι ο επόμενος στόχος; Πριν εμφανιστούν ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές στην περιοχή, πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Τουρκία ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι νεκρή και δεν θα αναστηθεί ποτέ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail