Ακριβώς Νίκο Κοτζιά, δεν είμαστε Συρία που γέμισε μάνες δίχως γιους - Εμείς τρώμε σφαλιάρες και λέμε "ευχαριστώ"

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός εξωτερικών δήλωσε στον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή Αυτοψία:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν λοιπόν αύριο, σε ένα άλλο σημείο του Αιγαίου, ή στο ίδιο, άλλο τουρκικό σκάφος εμβολίσει πάλι ένα ελληνικό;  

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, γιατί όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις... Και εγώ τους έχω πει ότι η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας- ούτε Συρία, ούτε Ιράκ.

Ακριβώς. Η Ελλάδα δεν είναι Συρία, ούτε Ιράκ. Τρώει τις καρπαζιές που της ρίχνει ο οποιοσδήποτε και λέει ευχαριστώ ή το παρουσιάζει ως πολυδιάστατο θρίαμβο.

Η Ελλάδα δεν είναι Συρία να τα βάλει με χιλιάδες τρομοκράτες από 88 χώρες με καλάσνικοφ και Sukhoi-22 του 1970. Η Ελλάδα δεν τολμά να βάλει στη θέση του ένα αυθάδες κρατίδιο που βρίσκεται λίγο πριν τη διάλυση.

Η Ελλάδα δεν είναι Συρία, όπου η πλειοψηφία έμεινε πίσω για να μην παραδώσει την πατρίδα του στη Δύση. Εδώ εκατοντάδες χιλιάδες έφυγαν για το εξωτερικό αντί να πεισμώσουν, να τιμωρήσουν με την ψήφο τους κακούς πολιτικούς και να αλλάξουν το παιχνίδι.

Η Ελλάδα δεν είναι Συρία, είναι ο μπακαλόγατος που κάθε φορά λέει "μαλώνεις ρε; μαλώνεις;" και μετά απαντά "δε μαλώνω εγώ όμως".

Θα μου πείτε και τι να κάνει; Δεν ξέρω. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Κι από ότι βλέπω επιμένει να κοιμάται σε στραβά σεντόνια. Έχει μεγαλύτερη αξία να σκορπά 600 εκ. ευρώ το χρόνο σε μερίσματα αντί να βάλει μπρος παραγγελίες για αεροπλάνα και φρεγάτες με συμπαραγωγή ώστε να δουλέψει κανείς.

Τουλάχιστον όμως ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ η Ελλάδα.

Είναι πολύ το συριακό αίμα που πότισε το χώμα από τα κομμένα κεφάλια, τους ακρωτηριασμούς άκρων, τους βιασμούς θυγατέρων-αδερφών και μανάδων ώστε άνθισε το δέντρο της αντίστασης και της ελευθερίας.

Ναι οι Ρώσοι έσωσαν τη Συρία, αλλά μέχρι τότε όμως η χώρα άντεξε τόσο όσο χρειαζόταν. Έδειξε ότι πρέπει να την υπολογίζεις.

Τα ίδια σε μικρότερο βαθμό ισχύουν και για το Ιράκ.

Η Συρία πλήρωσε τα μεγάλα της ΟΧΙ κι αντιστάθηκε. Εμείς δεν αντιστεκόμαστε. Εμείς κατεβάζουμε τα παντελόνια μας για πλάκα στο οτιδήποτε, ακόμη και στο "μέγα" εθνικό κίνδυνο σύμφωνα με πολιτικό απόγονο της ΝΔ πριν το δημοψήφισμα να μην μπορούμε να κατεβάσουμε μια εφαρμογή στο κινητό μας.

Η Συρία γέμισε μάνες δίχως γιους και γυναίκες δίχως άνδρες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail