Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα: Οι Ελληνες πάλι εξεπλάγησαν στα Ιμια. Ο στρατός μας έχει εντολή να κάνει το καθήκον του σε Αιγαίο-Κύπρο

Freepen.gr - Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο όπως προκύπτει μέσα από την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Αγκυρα παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΑΚΡ.

Για το συμβάν στα Ιμια με το σκάφος του Λιμενικού δήλωσε σε δημοσιογράφους:

 «Αυτοί οι Έλληνες εξεπλάγησαν και πάλι. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει με τα πήγαινε-έλα της ελληνικής πλευράς στα Ίμια. Εμείς από την αρχή είπαμε στην ελληνική πλευρά "Μην κάνετε αυτού του είδους τα πράγματα. Θέτετε και εμάς σε κίνδυνο. Ας αφήσουμε τα dogfight στον αέρα, ας τα αφήσουμε και στη θάλασσα". Όταν δεν τα αφήνουν αυτά, ο στρατός μας θα κάνει το καθήκον του Πάλι, χτες τη νύχτα, συνέβη κάτι παρόμοιο. Παρ' όλα αυτά, όλα έληξαν χωρίς κάτι ανησυχητικό».

Ωστόσο νωρίτερα είχε εκτοξεύσει απειλές και κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Να μην σχηματιστεί η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σχετικά με την εξερεύνηση του φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου και της βραχονησίδες του Αιγαίου διαφεύγουν της προσοχής μας. Προειδοποιούμε από αυτό το βήμα όσους υπερβαίνουν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο για να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την αντίληψη μας ως κράτος και να πούμε "ορίστε". Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό».

Και συμπλήρωσε:

«Αυτήν την ώρα, οι μονάδες ασφαλείας μας, οι οποίες έχουν λάβει την εντολή για την λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών όταν χρειαστεί, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Συνιστούμε στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα ανοιχτά της Κύπρου, να μην υπερβούν τα όρια τους, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι κινήσεις τους τερματίζονται όταν βλέπουν τον δικό μας στρατό, τα σκάφη μας και τα αεροπλάνα μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail