Πόσες ημέρες μπορεί να τα βγάλει πέρα η Ελλάδα μόνο με τα χρήματα του Σπύρου Λάτση

geralt - pixabay
Freepen.gr - Το πρακτορείο bloomberg παρουσιάζει μια έκθεση με τίτλο: Πόσες ημέρες θα μπορούσε να λειτουργήσει μια κυβέρνηση αν πλήρωνε το πλουσιότερο άτομο της χώρας.

Η έρευνα έγινε σε 49 χώρες με διαφορετικά πολιτικά συστήματα και οικονομικά μοντέλα με βάση τα δεδομένα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σε 4 χώρες, Ανγκόλα, Αυστραλία, Χιλή και Ολλανδία ο πλουσιότερος άνθρωπος είναι γυναίκα.Ο δείκτης συγκρίνει την καθαρή αξία του πλουσιότερου ατόμου της κάθε χώρας με τις δαπάνες της κυβέρνησής του. Εάν, υποθετικά, κάθε κυβέρνηση επρόκειτο να εξαντλήσει τους πόρους και τα περιουσιακά στοιχεία του πλουσιότερου πολίτη, ο δείκτης υπολογίζει πόσο καιρό μπορεί αυτή η "χρηματοδότηση" να εμποδίσει την αντίστοιχη κυβέρνηση να κάνει στάση πληρωμών.

Στην Ελλάδα ο πλουσιότερος άνθρωπος είναι ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία $ 3,2 δις που θα μπορούσε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του κράτους για 11 ημέρες.

Στην Κύπρο είναι ο John Fredriksen που θα μπορούσε με την περιουσία των $ 10 δις να "τρέξει" την Κύπρο για 441 ημέρες!

Οι πιο ακριβές χώρες είναι η Ιαπωνία, η Πολωνία, οι ΗΠΑ και η Κίνα όπου ο  Jack Ma, ο 167ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα μπορούσε να την καλύψει για μόλις 4 ημέρες.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...