Σκληρή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: θλιβερή κι ανεύθυνη η στάση Κοτζιά

Freepen.gr - Σε μια αυστηρή δήλωση κατά του Ελληνα υπουργού εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προέβη ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Hami Aksoy σχετικά με τα όσα δήλωσε ο πρώτος στην εκπομπή "Αυτοψία" του Alpha:

SC-13, 17 Φεβρουαρίου 2018, Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Hami Aksoy, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παρατηρήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι

Ανησυχούμε και εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις παρατηρήσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταφύγει σε μια "μη ειρηνική συμπεριφορά" εναντίον της χώρας μας, όπως αναφέρθηκε σε κάποια μέσα ενημέρωσης χθες (16 Φεβρουαρίου) .

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία μόνο πριν από λίγες ημέρες. Όπως προκύπτει σαφώς από το δελτίο τύπου του Γραφείου του πρωθυπουργού μας σχετικά με την παρούσα επικοινωνία, τονίζεται ότι μας ενοχλούσε η πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο με τη γειτονική Ελλάδα και ότι αναμέναμε από την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποκλιμάκωσης της τρέχουσας έντασης. Συνεπώς, επισημάνθηκε περαιτέρω η ανάγκη επικέντρωσης στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της εδραίωσης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, παρά τις διαφορετικές απόψεις.

Από την άποψη αυτή, επαναλαμβάνουμε ότι η χώρα μας προτιμά να μειώνει την ένταση στο Αιγαίο.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υιοθετεί μια μη ειρηνική και θλιβερή στάση ασυμβίβαστη με την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση.

Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να ενεργήσει με την κοινή λογική σύμφωνα με τις κοινές προσδοκίες που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail