Σκόπια - Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για αλλαγή στο όνομα του κράτους

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρονται, σήμερα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία «Societas Civilis» Skopje.

Σύμφωνα με αυτό:

Για λύση στο ζήτημα του ονόματος της χώρας με στόχο την ταχύτερη προσχώρηση της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ υποστηρίχθηκε από το 61% των πολιτών ( από αυτούς το 43% εντελώς και το 18% μερικώς).

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά και διεξήχθη μεταξύ της 19ης Ιανουαρίου και 25ης Ιανουαρίου.

Την αλλαγή του ονόματος υποστήριξε το 50 τοις εκατό των ερωτηθέντων Σλάβων (το 30% από αυτούς να αλλάξει τελείως και το 20% να αλλάξει μερικώς),

ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων υποστήριξαν την αλλαγή του ονόματος με ποσοστό 95% (85% να αλλάξει εντελώς και 11% μερικώς).


Tο δημοσίευμα του 24vesti

Στο ερώτημα εάν η αλλαγή του ονόματος θα επηρεάσει τον χαρακτήρα της χώρας και του λαού της, το 34% απάντησε ότι θα αλλάξει εντελώς και το 19% ότι θα αλλάξει μερικώς, το 33% δεν θα αλλάξει καθόλου και το 4% ίσως κάπως αλλάξει.

Το 60% των Σλάβων που ρωτήθηκαν για την αλλαγή του ονόματος, πιστεύει ότι αυτό θα αλλάξει και την ταυτότητα (40% θα αλλάξει εντελώς και 20% μερικώς), ενώ το 35% δεν πιστεύει ότι θα αλλάξει.


Οι Αλβανοί των Σκοπίων, δηλώνουν κατά 30% ότι θα αλλάξει η ταυτότητα (13% θα αλλάξει τελείως και 17% εν μέρει),

ενώ το 48% λέει ότι η ταυτότητα δεν θα αλλάξει καθόλου και ένα επιπλέον 10% θα αλλάξει μερικώς.

[Έρευνα: Η υποστήριξη για αλλαγή του ονόματος με σκοπό την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ εκφράσθηκε από το 50% των «Μακεδόνων»], γράφει το emagazin των Σκοπίων.
(Στοιχεία από 24vesti.mk, emagazin.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...