Τα “μακεδονικά” μέρος σλαβικής ομάδας γλωσσών …πείτε ότι είστε Σλάβοι!

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά, αν και καταρχήν προκλητική, είχαν οι δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Νίμιτς, μια αναφορά η οποία περιέχει ένα αξιοποιήσιμο στοιχείο, εκτός κι αν ειπώθηκε από τον Σκοπιανό κατά λάθος, ή έχει αποδοθεί λάθος από τη μετάφραση.

«Κατανοούμε ότι κάποιοι πολίτες στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά οι Έλληνες γείτονές μας και κανείς άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορούν να αρνούνται το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός.

Νούμερο ένα παρατήρηση, αυτό το «Μακεδόνες» δεν είναι εθνολογικό, αλλά ομοιάζει με το Θεσσαλοί, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι, Κρήτες! Άπαντες όμως είναι, αισθάνονται και δηλώνουν Έλληνες… Αυτό λέει και η ελληνική πλευρά, ότι οι γείτονες είναι κάτοικοι μιας γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία, η οποία εκτείνεται σε χώρες πέραν της Ελλάδας και κατοικείται από Έλληνες, Σλάβους, Βούλγαρους, κ.λπ.

Το υπόλοιπο όμως της δήλωσης είναι αυτό που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο της επίλυσης: «…να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών», είπε ο Ντιμιτρόφ, ξεκαθαρίζοντας ότι η διάλεκτος που ομιλούν αποτελεί μια από τις γλώσσες που μιλούν οι Σλάβοι, οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή μια χιλιετία σχεδόν μετά τον Μέγα Αλέξανδρο!

Εάν οι γείτονες ξεκαθαρίσουν ότι είναι Σλάβοι που κατοικούν στην γεωγραφική περιοχή Μακεδονία, όπως άλλωστε και οι Αλβανοί στο κράτος τους, οικοδόμησαν τον δικό τους διακριτό σλαβικό πολιτισμό με άλλους πληθυσμούς στην περιοχή, αλλά αισθάνονται περήφανοι που κατοικούν σε μέρος της περιοχής που βασίλευσε ο μεγάλος Έλληνας στρατηλάτης και σκοπεύουν να αναδείξουν την κληρονομιά του ως θεματοφύλακες, μαζί με τους – δεδομένα – φίλους τους, τους Έλληνες, τους μόνους ίσως που ουδέποτε φλέρταραν με την ιδέα να εποφθαλμιούν εδάφη τους, τότε μπορεί πιθανώς να υπάρξει λύση.

Θέλει όμως ορισμό σαφέστατο για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Μακεδονικό έθνος δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, όσο και να προσπαθήσουν, διότι πολύ απλά οι Μακεδόνες του Φίλιππου και του Αλέξανδρου αυτοπροσδιορίζονταν ως Έλληνες. Κι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει. Οπότε θα έχουν τοποθετήσει βόμβα στα θεμέλια του κράτους τους. Και η Ιστορία εκδικείται σκληρά όποιους την προσβάλουν…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...