Τέλος το μακιγιάζ και τα πειράματα καλλυντικών στα ζώα

Οι δοκιμές σε ζώα για τα τελικά καλλυντικά προϊόντα και τα καλλυντικά συστατικά έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και τον Μάρτιο του 2009 αντιστοίχως. Από το 2009 έχει απαγορευτεί επίσης, η εμπορία καλλυντικών που περιέχουν συστατικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ενισχύσει την ευημερία των ζώων χάρη στην οικονομική επιρροή της ΕΕ Η Ευρώπη αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά καλλυντικών στον κόσμο και ο αντίστοιχος τομέας στην ΕΕ προσφέρει περίπου δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Από τα σαπούνια μέχρι τα σαμπουάν και από τα αρώματα μέχρι τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν τουλάχιστον 7 διαφορετικά καλλυντικά προϊόντα στην καθημερινή τους ζωή. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το σώμα μας είναι ασφαλή για την υγεία μας αλλά όχι σε βάρος των ζώων.

Παγκόσμια απαγόρευση ζητάει το ΕΚ

Οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα εξακολουθούν να επιτρέπονται στο 80% του πλανήτη.

Το ψήφισμα, που ενέκρινε η επιτροπή Περιβάλλοντος στις 20 Φεβρουαρίου, ζητά την παγκόσμια απαγόρευση των καλλυντικών δοκιμών σε ζώα αλλά και την απαγόρευση της πώλησης τους, πριν από το 2023.

Το ψήφισμα, καλεί την ΕΕ να υποστηρίξει την απαγόρευση εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και να διασφαλίσει ότι η δική του απαγόρευση δοκιμών δεν θα αποδυναμωθεί από τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ή τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το ψήφισμα σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή απαγόρευση δεν έχει θέσει σε κίνδυνο τον τομέα την ανάπτυξης και αναφέρεται στη δυνατότητα που δίνεται για έρευνα και για νέες μεθόδους που ξεπερνούν τη βιομηχανία των καλλυντικών.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...