Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στην Κυπριακό ΑΟΖ με εντολή: Προστατέψτε στην πλατφόρμα και συντονιστείτε με την ελληνική φρεγάτα

Freepen.gr - Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει το επίπεδο της κρίσης χαμηλά με την Τουρκία, η οποία εμπόδισε την πλατφόρμα εξερεύνησης "Saipem 12000" του Eni από τις ακτές της Κύπρου. Αλλά ως προφύλαξη διέταξε το Ναυτικό να στείλει μια φρεγάτα που είναι μέρος της αποστολής ΝΑΤΟ "Sea Guardian" στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρει η repubblica.it.

Ο διοικητής της μονάδας έλαβε σαφείς εντολές: μην προσπαθήσετε να αυξήσετε την ένταση με τα τουρκικά στρατιωτικά πλοία να μπλοκάρουν το Saipem, αλλά να είστε έτοιμοι να προσφέρετε βοήθεια στην πλατφόρμα του πλοίου και, κυρίως, να συντονίζεστε με τις άλλες ευρωπαϊκές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή, μια ελληνική φρεγάτα και μια ισπανική φρεγάτα. 

Αναμένοντας μια δίοδο αποκλιμάκωσης της κρίσης, η οποία έχει ήδη γίνει ένας αγώνας μεταξύ της Τουρκίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπουργός Άμυνας Roberta Pinotti υποδέχεται εν τω μεταξύ στη Ρώμη σήμερα και αύριο τον αμερικανικό υπουργό Άμυνας Jim Mattis.

[ανανέωση - 18:33] Την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή σύμφωνα με τη repubblica.it διαψεύδει ανώνυμη ιταλική διπλωματική πηγή σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail