Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις - Τρομάζει η συρρίκνωση του στόλου της Μεγάλης Βρετανίας

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις - Τρομάζει η συρρίκνωση του στόλου της Μεγάλης Βρετανίας Η πρόσφατη απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας για την κατασκευή του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της χώρας, θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή ικανότητα του βασιλικού ναυτικού.

Ωστόσο οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας, έχουν αφήσει το βασιλικό ναυτικό μόνο με 29.280 άτομα προσωπικό και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ετοιμότητά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα τρία ρωσικά πλοία του πολεμικού ναυτικού που διέρχονταν από τη Μάγχη αναχαιτίστηκαν από ένα βρετανικό ναρκαλιευτικό πλοίο και όχι από μια φρεγάτα του βρετανικού στόλου λόγω έλλειψης πλοίων και προσωπικού.

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας συνήθως δημοσιεύει λεπτομέρειες για τέτοια γεγονότα, αλλά το συγκεκριμένο γεγονός αποσιωπήθηκε. 

Σήμερα, ο στόλος του βασιλικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας αποτελείται από 73 πλοία, 20 από τα οποία είναι θωρηκτά, φρεγάτες και αεροπλανοφόρα και δέκα υποβρύχια.
Το προσωπικό του αριθμεί 29.000 ναυτικούς. 

Το 1945 στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Βασιλικό Ναυτικό είχε 861.000 ναύτες, αριθμός που έπεσε στους 128.000 το 1955 και στους 62.000 το 1991 όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου.
Μέχρι το 2000, το δυναμικό του βασιλικού ναυτικού συρρικνώθηκε στους 38.880 ναύτες πριν φτάσει στο σημερινό ιστορικό χαμηλό.Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...