Ζεμάτισε την Αγκυρα η Πράγα - Αφέθηκε ελεύθερος ο Σελίχ Μουσλίμ

Freepen.gr - 19 χρόνια μετά την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν διαπιστώνεται - μέχρι στιγμής - πως δεν είναι όλοι υπάκουοι απέναντι στην Αγκυρα. Τσέχικο δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την απελευθέρωση του πρώην συμπροέδρου του PYD, Σελίχ Μουσλίμ μετά από τρεις ημέρες κράτησης στην Πράγα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο Μουσλίμ υπήρξε συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) από το 2010 έως το 2017 ενώ η Τουρκία τον έχει επικηρύξει για $ 1 εκατομμύριο.

Αφού ο δικαστής απελευθέρωσε το Μουσλίμ, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Τσεχία εξέφρασε τις ανησυχίες της χώρας του και ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου αντιφάσκει με όσα συμφώνησαν η Άγκυρα και η Πράγα σχετικά με την έκδοσή του.

Ο Μουσλίμ συνελήφθη από την τσεχική αστυνομία την Κυριακή στο Marriott Hotel της Πράγας. Η κράτησή του πιστεύεται ότι έγινε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail