Σκόπια: Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Ναι σε σύνθετη ονομασία, όχι αλλαγή ονομασίας του λαού και της γλώσσας

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

«Η ‘Μακεδονία’ (το κράτος των Σκοπίων δηλαδή) και η Ελλάδα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για μια νέα διεθνή ονομασία της χώρας μας, μια σύνθεση που θα περιέχει τη λέξη  ‘Μακεδονία’.
 
Αυτό το όνομα και οι άλλες λύσεις που θα συμφωνηθούν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάζει το δικαίωμα του ‘μακεδονικού’ λαού σε διεθνές επίπεδο να αποκαλείται ‘μακεδονικός’ και η γλώσσα του ‘μακεδονική’. Δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο τα βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής μας ταυτότητας», σχολιάζει γνωστός δημοσιογράφος των Σκοπίων.
 
«Αυτή είναι η βασική στάση που μοιραζόμαστε με την εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» [Ελεύθερος Τύπος], το συντακτικό συμβούλιο της ηλεκτρονικής πύλης «Plus Info» και εγώ.
Αυτή δεν είναι διαπραγματευτική θέση,  επειδή δεν διαπραγματευόμαστε εμείς το όνομα- η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.
Κανείς στην κυβέρνηση δεν μιλά μαζί μου και μαζί μας,  και δεν αναμένουμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα.
Κατά μία έννοια μας κάνει να είμαστε άνετοι, καθώς οι συνομιλίες και οι διαβουλεύσεις δημιουργούν συνήθως υποχρεώσεις. 
Η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε το κοινό για τη διαδικασία και την τελική πρόταση. Δεν είναι δουλειά μας να κερδοσκοπούμε και να δηλώνουμε για κάθε ‘πρόταση’ που θα ακουσθεί εδώ ή αλλού.
Εάν η τελική πρόταση είναι σύμφωνη με τη γενική μας στάση που ανακοίνωσα εξαρχής, θα την καλωσορίσουμε ολόψυχα και θα την στηρίξουμε στο κοινό μας. Κανείς δεν οφείλει να μας το ζητήσει αυτό. 
Αντίθετα, αν το τελικό σχέδιο δεν συνάδει με αυτή τη στάση μας, δεν θα υποστηρίξουμε την πρόταση ως άρνηση της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας και θα υπερασπισθούμε το κοινό.
Είναι σαφής η θέση μας και με την κυβέρνηση δεν έχουμε και δεν θα έχουμε καμία  ειδική συμφωνία, ούτε κάποια διαμάχη που  πρέπει να λύσουμε. Η δουλειά μας είναι καθάρια σαν το φως της ημέρας!
(Σχόλιο του Μπράνκο Γκερόσκι-  Бранко Героски στο plusinfo.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...