"Χρυσές δουλειές" εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έκρυβαν τα ανενεργά εργοστάσια

Συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 52χρονος ημεδαπός, καθώς και επτά (7) ακόμη μέλη της, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί, ηλικίας 64, 63, 43, 53 και 43 ετών, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 36 ετών.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2017, προσδιορίζεται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών, κυρίως από ανενεργά εργοστάσια και εγκαταστάσεις αυτών, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής.

Ως προς τη μεθοδολογίας δράσης τους, όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης, υπό την καθοδήγηση του αρχηγικού της στελέχους, εντόπιζαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» και ακολούθως προέβαιναν στην κατόπτευση και φωτογράφηση τους.

Στη συνέχεια οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, αφαιρούσαν από τα εργοστάσια μηχανήματα διαφόρων τύπων, εργαλεία, χάλκινα καλώδια, οχήματα, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, τα οποία φόρτωναν σε γερανοφόρο ή άλλο όχημα, ιδιοκτησίας του «αρχηγικού» στελέχους και τα μετέφεραν σε χώρους, προκειμένου να τα διαθέσουν άμεσα για πώληση σε κύκλωμα συνεργαζομένων κλεπταποδόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες επέλεγαν ανενεργά εργοστάσια, με σκοπό οι κλοπές να μην γίνονται σύντομα αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες τους και να έχουν το χρονικό περιθώριο να διαθέσουν τα προϊόντα κλοπών σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων (scrap), αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται συνολικά στην διάπραξη δεκαπέντε (15) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών, με την αξία της λείας που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις (500.000) ευρώ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, κατηγορούνται έντεκα (11) ακόμη ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail