Η τέλεια ευκαιρία στα χέρια του Πάνου Καμμένου να διασωθεί και να ρεφάρει τις ταπεινώσεις που υπέστη από τον Αλέξη

Του Στρατή Μαζίδη

Τον Ιανουάριο του 2015 αρκετοί βλέποντας το ΣΥΡΙΖΑ να καλπάζει προς την εξουσία και γνωρίζοντας τις θέσεις του σε μια σειρά εθνικών και κοινωνικών θεμάτων, υποστήριζαν ότι οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ανάχωμα που θα περιόριζε τον Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει άλλες ατζέντες.

Τελικά αυτό δε συνέβη. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του δε σεβάστηκαν τον Πάνο Καμμένο, δίχως τον οποίο δε θα είχαν συμπληρώσει ήδη 3 χρόνια στην εξουσία απολαμβάνοντας προνόμια που συνήθιζαν κάποτε να καταγγέλλουν.

Άνοιγμα συνόρων, κάλεσμα στον κάθε ένα να έρθει και να δηλώσει πρόσφυγας, νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, έμφυλες ταυτότητες, σύμφωνο συμβίωσης, μάθημα θρησκευτικών, μετατροπή της σημαίας σε έπαθλο της τύχης για τις μαθητικές παρελάσεις, μη απομάκρυνση Μουζάλα όταν είπε τα Σκόπια Μακεδονία κ.ο.κ.

Ο Πάνος Καμμένος που θα έριχνε κυβερνήσεις, έβγαινε κάθε φορά από την αίθουσα της Βουλής κι άφηνε το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι να ψηφίζουν τα....προοδευτικά νομοσχέδια εξασφαλίζοντάς του την παραμονή στην κυβέρνηση.

Όταν ερχόταν η ώρα των μνημονίων. Αυτά τα ψήφιζε. Στα τέσσερα όπως έλεγε ο ίδιος για τους άλλους.

Με όλα αυτά οι ΑΝΕΛ άρχισαν να εξαερώνονται. Για ποιο λόγο να τους ψηφίσει κανείς αφού:

Α. Και τα χειρότερα μνημόνια ψήφισαν
Β. Και κατάπιαν αμάσητα όλη την αντεθνική και αντιχριστιανική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Και ξαφνικά προκύπτει το Σκοπιανό. Και ξαφνικά ο λαός ξυπνά. Ξεσηκώνεται. Οι δε συριζαίοι λοιδορούν στελέχη των ΑΝΕΛ όπως το Δημήτρη Καμμένο. Άλλοι πάλι υπουργοί υποδεικνύουν στον Πάνο Καμμένο να ακολουθήσει τη γραμμή της κυβέρνησης λες και δεν είναι κι ο ίδιος μέλος της.Αν ο Πάνος Καμμένος θέλει να διασωθεί, να γλυτώσει τυχόν περιπέτειες που λένε ότι φοβάται, τώρα είναι η μία και μόνη του ευκαιρία. Να διαπιστώσει επίσημα την αντίθεση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη βούληση του ελληνικού λαού για το Σκοπιανό με τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση.

Δύσκολα θα βρεθούν πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν πολιτικά για να τον αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου θα πάμε σε εκλογές:

- Με έντονο εθνικό συναίσθημα που θα σαρώσει το ΣΥΡΙΖΑ κι ενδεχομένως θα γρατζουνίσει τη ΝΔ που δεν ικανοποίησε με την στάση
- Με ΠΑΣΟΚ / Ποτάμι να πληρώνουν την απαράδεκτη στάση τους στο Σκοπιανό
- Μη έχοντας προλάβει να βγει ένας νέος πολιτικός σχηματισμός τοποθετημένος μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για τον Καμμένο να πάρει το αίμα του πίσω για όλα τα παραπάνω και ιδανικότερες συνθήκες να ξαναμπεί στη Βουλή. Άλλωστε τρία χρόνια πέρασαν, χόρτασε από ελικόπτερα, φρεγάτες και στολές παραλλαγής.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.