Στρατιωτική εκπαίδευση στο Λιμενικό και το χάος που μας χωρίζει από την τουρκική ακτοφυλακή

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Η Τουρκία διαθέτει έναν δεύτερο πολεμικό ναυτικό στόλο! Κι αυτός είναι ο στόλος της τουρκικής ακτοφυλακής, τον οποίο καλείται κάθε μέρα να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα γύρω από τα Ίμια αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του Αιγαίου.Η διαφορά εξοπλισμού της τουρκικής ακτοφυλακής και του ΛΣ είναι χαώδης…

Το γράφημα από το navalanalyses.com είναι νομίζουμε ενδεικτικό. Η τουρκική ακτοφυλακή διαθέτει νέα σκάφη, μικρά και μεγάλα, όλα σχεδόν εξοπλισμένα και εκπαίδευση στρατιωτική. Διαθέτει επίσης δικά της εναέρια μέσα. Η Άγκυρα πολλά χρόνια τώρα και ειδικά επί Ερντογάν έχει δαπανήσει πολλά δις για να “χτίσει” μια αξιόπιστη ακτοφυλακή. Αρχικά ο στόχος ήταν -και παραμένει- να ελέγξει την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο. Προσπαθούσε και προσπαθεί να είναι πάντα πρώτη σ΄ οτιδήποτε συμβαίνει στο Αιγαίο.
Από την άλλη πλευρά εμείς δεν ακολουθήσαμε την αναγκαία πορεία εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, ακόμη κι όταν το “βαφτίσαμε” Ελληνική Ακτοφυλακή. Πολλές συζητήσεις έγιναν, λίγα πράγματα προχώρησαν. Μετά από το επεισόδιο στα Ίμια, πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν στο Militaire.gr ότι θα προχωρήσει γρήγορα η περαιτέρω στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στο Αιγαίο. Το ΓΕΕΘΑ θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμο τον ρόλο του Λιμενικού στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Η εκπαίδευση βέβαια δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση και των μέσων που διαθέτουν τα στελέχη του ΛΣ. Δεν είναι αναγκαίο να πάμε σε νέες αγορές. Παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις για την παραχώρηση κάποιων πλοίων του ΠΝ. Ίσως να πρέπει να συζητηθεί ξανά αυτό το σχέδιο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...