Διπλή κίνηση από Ασαντ - Αντιαεροπορικά σε Ιντλίμπ-Χαλέπι ενώ άνοιξε το δρόμο να περάσει τεράστιο κουρδικό κονβόι να πολεμήσει τους Τούρκους

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΣΣ) ανέπτυξε πρόσφατα πυραύλους αεροπορικής άμυνας στις βόρειες επαρχίες Idlib και Aleppo, μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού και στα δύο κυβερνεία, ανέφερε αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα.

"Ο συριακός στρατός αναπτύσσει νέες αεροπορικές άμυνες και αντιαεροπορικά βλήματα σε περιοχές στις πρώτες γραμμές με τους μαχητές στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και του Idlib", δήλωσε ο κυβερνήτης στο Reuters.

«Καλύπτουν τον εναέριο χώρο του βορρά της Συρίας» προσθέτει.

Η Δαμασκός έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα το τουρκικό καθεστώς στο παρελθόν ότι θα καταρρίψει τα αεροπλάνα του εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας.

Εν τω μεταξύ μόλις χθες οι ιρανικές ένοπλες ομάδες που μάχονται στη Συρία και λαμβάνουν εντολές από την Τεχεράνη βομβάρδισαν τουρκικό κονβόι που κατηφόρησε νότια προς το Al-Eis.

Εκτός όμως της ανάπτυξης αντιαεροπορικών συστημάτων, η Δαμασκός άνοιξε το δρόμο ώστε να περάσει ένα γιγαντιαίο κουρδικό κονβόι με ενισχύσεις από Καμισλί, Χασάκα και Ιεράπολη για το μέτωπο της Αφρίν.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail