«Αποκρύπτουν τους πραγματικούς τους στόχους. Σχεδιάζουν να διαμελίσουν τη Συρία»

FILE PHOTO. © Bassam Khabieh / Reuter
Freepen.gr - «Είναι πολύ πιθανό οι Αμερικανοί να έχουν σχεδιάσει να διαμελίσουν τη χώρα. Απλά σταμάτησαν τις διαβεβαιώσεις που έδιναν ότι ο μόνος στόχος της παρουσίας τους στη Συρία - χωρίς πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης - ήταν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS) και τους τρομοκράτες", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρει το Russia Today.

Όσον αφορά τις υποσχέσεις για τη διατήρηση ενός περιορισμένου στρατιωτικού τμήματος στην εμπόλεμη χώρα, ο Λαβρόφ υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ αποκρύπτουν τους πραγματικούς τους στόχους:

«Τώρα [οι Αμερικανοί] λένε ότι θα συνεχίσουν την παρουσία τους μέχρι να εξασφαλίσουν μια σταθερή διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη Συρία, η οποία θα οδηγήσει σε αλλαγή καθεστώτος» ανέφερε ο υπουργός σε συνέδριο στο Σότσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «σχέδια εικονικής διαίρεσης της Συρίας».

«Τους γνωρίζουμε και θα ζητήσουμε από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, πώς βλέπουν [τη διαίρεση της Συρίας]».

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 2.000 στρατιωτικούς που βρίσκονται επί του παρόντος στη Συρία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα θα παραμείνουν όσο χρειάζεται "για να υποστηρίξουν τους εταίρους μας και να αποτρέψουν την επιστροφή τρομοκρατικών ομάδων".

Παρόλο που η συριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η εξάπλωση των αμερικανικών στρατευμάτων στην κυρίαρχη επικράτειά της είναι «παράνομη», η Ουάσινγκτον δικαιολογεί την παρουσία της με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τρομοκρατών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail