Σοβαρή κλιμάκωση στα Ιμια: Οι Τούρκοι "εμβόλισαν" τη νύχτα σκάφος του Λιμενικού


Οι Τούρκοι μετά τον de facto αποκλεισμό των Ιμίων, αυξάνουν ακόμη ένα επίπεδο την κλιμάκωση και την προκλητικότητά τους στην περιοχή φλερτάροντας στενά το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Όπως επισημαίνει το έγκυρο militaire.gr του Πάρι Καρβούπουλου στις αναλυτικότερες αναρτήσεις του λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαμε επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού σκάφους έρευνας διάσωσης UMUT με σκάφος του Λιμενικού. Συγκεκριμένα ενώ το σκάφος 090 ήταν ακίνητο και παρακολουθούσε, κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές.

Όπως σημειώνει το militaire.gr το επεισόδιο με τον εμβολισμό δεν ήταν το μοναδικό αφού όλη τη νύχτα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση. Οι παραβιάσεις δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, αναγκάζοντας τη Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Ο ναυτικός αποκλεισμός των Ιμίων:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail