Καίγεται να κλείσει τη δουλειά ο Νίμιτς: "Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα"

Freepen.gr - "Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα", επισημαίνει σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς:

 "Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα, αλλά γεωγραφικά υπάρχουν και άλλα κομμάτια και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά. Έχουν τη γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους και επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως 'Μακεδόνες' στη γλώσσα τους. Όταν όμως αυτή μεταφράζεται στα αγγλικά, προκύπτει ο όρος 'Μακεδονία/Μακεδόνες'. Δεν σας στερεί όμως τον μοναδικό και ξεχωριστό ρόλο σας η ύπαρξη αυτών που επίσης έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα και τη δική τους μοναδική κουλτούρα", υποστηρίζει ο κατ' ευφημισμόν διαμεσολαβητής.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν παραλείπει να επαναλάβει την πρεμούρα του πως είναι ασφυκτικά τα χρονικά πλαίσια και οι προθεσμίες που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις. 

"Νομίζω πλέον ότι ο χρόνος δεν ευνοεί κανέναν. Ας πούμε ότι δίνουμε χρόνο στις διαπραγματεύσεις, θα συμπέσουν με τις εκλογές στην Ελλάδα. Να περιμένουμε πέντε χρόνια ακόμα; Μα δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε τόσα χρόνια στην περιοχή".

Ξέρουμε πολύ καλά τι θα γίνει. Δε θα υπάρχουν τα Σκόπια διότι οδεύουν προς διάλυση και το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του. 

Εφόσον όμως η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, τότε ο κ. Νίμιτς πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενωθεί και η υπόλοιπη έκταση με τη μητέρα-πατρίδα, την Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail