Η Ρωσία πουλά στο Αζερμπαϊτζάν τανκς και θωρακισμένα και στην Αρμενία αντιαρματικούς πυραύλους για να τα διαλύσει!

Freepen.gr - Η απόκτηση από την Αρμενία, μεγάλης παρτίδας του συστήματος αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων 9K129 Kornet-E από τη Ρωσία επιβεβαιώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αρμενικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν το σύστημα αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων 9K129 Kornet-E που φέρεται ότι έλαβε από τη Ρωσία ως μέρος του κρατικού εξαγωγικού δανείου της Ρωσίας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Αρμενία για την απόκτηση στρατιωτικών αγαθών.

Ο ακριβής αριθμός των πυραύλων δεν έχει ανακοινωθεί ενώ η αγορά εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της χώρας.

Η ειρωνεία της κατάστασης είναι ότι η Ρωσία παραδίδει επίσης τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης στο Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα που σήμερα βρίσκεται σε εδαφική και εθνοτική σύγκρουση με την Αρμενία.

Το Kornet-E είναι το όνομα που δίνεται στην έκδοση εξαγωγής (E-εξαγωγή) του ρωσικού συστήματος πυραυλικής Kornet. Ο πυραύλος φέρει τον χαρακτηρισμό GRAU 9M133 και το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ AT-14 Spriggan.

Το Kornet είναι ένα σύστημα αντι-αρματικών πυραύλων τρίτης γενιάς, που αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα πυραυλικά συστήματα Fagot και Konkurs. Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι εφοδιασμένες με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA), οχυρώσεις, εδραιωμένα στρατεύματα καθώς και στόχους μικρής κλίμακας.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail