Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηλίθιους που την έπεσαν στο σπίτι του Μίκη

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς τον Μίκη. Πάρα πολλά. Αλλά για δες το σπίτι του… Θα περίμενε κανείς να ζει στη χλιδή. Κι όμως είναι ένα απλό σπίτι, δεν μετακόμισε σε κάποιο αρχοντικό, σε κάποια έπαυλη.

Τόσοι δίσκοι, παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, δεν θα μπορούσε να έχει κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό; Σε κάποιο φοβερό και τρομερό μέρος του λεκανοπεδίου; Τι νομίζετε ότι θα παίξουν το βράδυ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα; Εκτός από γενικά πλάνα, τι νομίζετε ότι θα παίξουν τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα; Την ομιλία του υπέργηρου και καθηλωμένου σε αμαξίδιο Μίκη Θεοδωράκη.

Τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη που γνωρίζουν από αγώνες του παρελθόντος, μιας άλλης εποχής. Σχεδόν δεν του βγαίνει η φωνή από το στόμα, κι όμως βρίσκεται ακόμα στις επάλξεις. Αυτό το όνομα του λέει από «κάτι» έως «πάρα πολλά», αναλόγως της παιδείας του καθενός.

Στην Ευρώπη τον ξέρουν όμως πάρα πολλοί. Οι ηγεσίες και τα υπουργεία Πολιτισμού, σίγουρα. Κι αντί να σεβαστούν ορισμένα καλόπαιδα αυτό, έκαναν ό,τι έκαναν. Κι όμως, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Διότι μέσα… που τους δέρνει, μας βοήθησαν τόσο.

Καμία σύγκριση με τα σπίτια διαφόρων «αγωνιστών» και «προοδευτικών», άλλων λαμογιαραίων, μπαγαπόντηδων της Μεταπολίτευσης, ευέλικτων με εύκαμπτες μεσούλες, κ.λπ. Εκεί δεν πετάνε μπογιές οι «Αντιεξουσιαστές»;

Έχουμε άδικο; Αυτό είναι το σπίτι του. Μπορεί να είναι κουκλίστικο στο εσωτερικό, με υπέροχη θέα, δεν παύει όμως να είναι ένα παμπάλαιο σπίτι, εκεί έβγαλε πολλές δεκαετίες της γεμάτης ζωής του. Και έμεινε πάντα συνεπής στις ιδέες του, ακόμα κι αν διαφωνήσαμε στο παρελθόν μαζι του σε πολλά. Σίγουρα δεν έχουν το ανάστημαοι εκπρόσωποι του τίποτα να συμπεριφέρονται έτσι.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...