Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι ο τουρκικός στόλος περικύκλωσε και σταμάτησε την πλατφόρμα στην Κυπριακή ΑΟΖ;

Του Στρατή Μαζίδη

Έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα; Η πλατφόρμα SAIPEM 12000 της ENI σταμάτησε το ταξίδι της καθώς παρενοχλήθηκε εντός της Κυπριακής ΑΟΖ από πολεμικά πλοία της Τουρκίας που με παράνομη NAVTEX διεξάγουν (;) άσκηση παραπέμποντας παράλληλα στο ψευδοκράτος για έγκριση!

Η ιταλική ΕΝΙ έδωσε εντολή στο πλοίο να κινείται κυκλικά στο σημείο που βρισκόταν και να μην προχωρήσει προς τη θέση "Σουπιά" στο οικόπεδο 3.

Δηλαδή ο τουρκικός στόλος μπούκαρε εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ανενόχλητος σταμάτησε την πλατφόρμα ενός ενεργειακού κολοσσού και μάλιστα χώρας εταίρου της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για διπλωματικά μέτρα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Τι σημαίνει αυτό; 

Όσον αφορά τη χώρα μας, παρά το ότι είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, δεν εντόπισα καμία επίσημη αντίδραση - δήλωση. Είναι όλοι απασχολημένοι με τη...Novartis και τον Αντώναρο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, τι μέλλει γενέσθαι;

Οι Τούρκοι με το πρόσχημα της άσκησης πέτυχαν και σταμάτησαν την πλατφόρμα. Αν το SAIPEM 12000 με τα δυσθεώρητα λειτουργικά του έξοδα δεν τρυπήσει, τι θα σημάνει αυτό;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail