Άλλο ένα ύποπτο στοιχείο της στάσης της ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Του Στρατή Μαζίδη

Από την πρώτη ημέρα κατά την οποία παρεμποδίστηκε το γεωτρύπανο SAIPEM 12000 της ιταλικής ΕΝΙ επισκέπτομαι καθημερινά το διαδικτυακό ιστότοπο της εταιρείας αναζητώντας μια επίσημη ανακοίνωσης.

Αυτό το κάνω διότι καλά τα όσα διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, οι πληροφορίες, τα δημοσιεύματα αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις αποτελούν την σταθερά πάνω στην οποία μπορείς να πατήσεις και να αρχίσεις να ξεδιπλώνεις τις σκέψεις σου.

Με δεδομένο ότι το Saipem 12000 έχει ένα ημερήσιο κόστος 250.000-300.000 USD την ημέρα όπως διαβάζουμε σε αρκετά μέσα, πως η ΕΝΙ αποτελεί έναν επενδυτικό τόπο κάποιων χαρτοφυλακίων, έστω όχι τόσο ισχυρών όσο η Noble και η Total, θα περίμενε κανείς ότι μέσα από την ιστοσελίδα της θα υπήρχε επαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις της αποστολής του γεωτρύπανου στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Saipem 12000 είναι μέχρι στιγμής το άμεσο "θύμα" μιας τρόπον τινά αναίμακτης καμουφλαρισμένης περιορισμένης έκτασης στρατιωτικής ενέργειας όντας κυκλωμένο από τουρκικό στολίσκο που θεωρητικά ασκείται εκεί όπου δεν έχει καμία απολύτως δουλειά.

Ενημέρωση; ΚΑ-ΜΙ-Α. Ούτε για το γεωτρύπανο, ούτε για το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogun σχετικά με τη συνάντηση αξιωματούχων του ψευδοκράτους στη Ρώμη με ιθύνοντες της εταιρείας που όπως διαβάζουμε στον κυπριακό τύπο, η εταιρεία διέψευσε στη Λευκωσία. Ούτε καν τιτίβισμα στο Twitter ή ανάρτηση στο Facebook.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail