Κοτζιάς για συμβάν στα Ιμια: Δε θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την Ελλάδα

Freepen.gr - Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε με συνέντευξή του στον ALPHA, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε» και ότι «Δε θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την Ελλάδα». 

Όσον αφορά μάλιστα την αποστροφή του Γιγκίτ Μπουλούτ ότι η χώρα μας είναι μια μύγα που τα βάζει με ένα γίγαντα, απήντησε με χιούμορ πως προφανώς δεν έχει ελέφαντα να τρέχει που είδε ένα ποντίκι.

«Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά» σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς ενώ επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν πάει καλά στη Συρία.

«Δεν θα το ξανακάνει»

Σε ερώτηση αν αύριο σε ένα άλλο σημείο του Αιγαίου ή στο ίδιο ένα άλλο τουρκικό σκάφος εμβολίσει και πάλι ένα ελληνικό, ο κ. Κοτζιάς απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν θα το ξανακάνει» και προσέθεσε: «Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις, προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους, υψηλή διπλωματική χωρητικότητα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail