Το θρίλερ της 9ης Φεβρουαρίου - Η παραλίγο σύγκρουση του Saipem 12000 με τουρκικό πολεμικό - Οι δραματικοί διάλογοι

Freepen.gr - Το δραματικό διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του ιταλικού γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου μεταδίδουν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ήταν η στιγμή που το γεωτρύπανο κατευθυνόταν στη θέση Σουπιά στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ., επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/κ στην περιοχή».

Σύμφωνα με τη yeniakit.com.tr ο πλους ενός εκ των τουρκικών πλοίων προς το Saipem 12000 σήμανε συναγερμό στη γέφυρ΄ατου.

Ο καπετάνιος του πλοίου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος: «Φύγετε από μπροστά μας, διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».

Ο καπετάνιος του τουρκικού πολεμικού απήντησε: «Δεν μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα και τη ρότα μας». 

Ο καπετάνιος του Saipem 12000 απήντησε: «Ελέγχεις και την ταχύτητά σου και τη μηχανή σου. Εγώ αυτό μπορώ να το δω καθαρά». 

Εντούτοις το τουρκικό πολεμικό δεν άλλαξε πόρεια και τότε ο πλοίαρχος του γεωτρύπανου απήντησε: «Εντάξει, αλλάζω τη ρότα μου» και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Ήταν τότε που η Ιταλία αποφάσισε να στείλει στην περιοχή μια φρεγάτα η οποία τελικά κατευθύνθηκε στη Βηρυττό, κάτι το οποίο αναφέρεται με πανηγυρικό τρόπο από τα ΜΜΕ ως αποτέλεσμα της τουρκικής αποφασιστικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail