Το θρίλερ της 9ης Φεβρουαρίου - Η παραλίγο σύγκρουση του Saipem 12000 με τουρκικό πολεμικό - Οι δραματικοί διάλογοι

Freepen.gr - Το δραματικό διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του ιταλικού γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου τη νύχτα της 9ης Φεβρουαρίου μεταδίδουν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ήταν η στιγμή που το γεωτρύπανο κατευθυνόταν στη θέση Σουπιά στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ., επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/κ στην περιοχή».

Σύμφωνα με τη yeniakit.com.tr ο πλους ενός εκ των τουρκικών πλοίων προς το Saipem 12000 σήμανε συναγερμό στη γέφυρ΄ατου.

Ο καπετάνιος του πλοίου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος: «Φύγετε από μπροστά μας, διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».

Ο καπετάνιος του τουρκικού πολεμικού απήντησε: «Δεν μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα και τη ρότα μας». 

Ο καπετάνιος του Saipem 12000 απήντησε: «Ελέγχεις και την ταχύτητά σου και τη μηχανή σου. Εγώ αυτό μπορώ να το δω καθαρά». 

Εντούτοις το τουρκικό πολεμικό δεν άλλαξε πόρεια και τότε ο πλοίαρχος του γεωτρύπανου απήντησε: «Εντάξει, αλλάζω τη ρότα μου» και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Ήταν τότε που η Ιταλία αποφάσισε να στείλει στην περιοχή μια φρεγάτα η οποία τελικά κατευθύνθηκε στη Βηρυττό, κάτι το οποίο αναφέρεται με πανηγυρικό τρόπο από τα ΜΜΕ ως αποτέλεσμα της τουρκικής αποφασιστικότητας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...