Κόκκινα δάνεια: Κούρεμα έως 80% για τους συνεπείς

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr


Σε κούρεμα των χρεών από κόκκινα καταναλωτικά, στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια που θεωρούν αδύνατο να εισπράξουν στο σύνολό τους, προχωρούν οι τράπεζες, εφόσον οι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Ακολουθώντας κυρίως το μοντέλο του «υπό αίρεση κουρέματος» δηλαδή της ρύθμισης μέρους της οφειλής και της μεταφοράς του υπολοίπου ποσού στο μέλλον για οριστικό κούρεμα, οι τράπεζες προσπαθούν να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια.

Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, το ποσοστό των ρυθμίσεων «υπό αίρεση κούρεμα» φτάνει στο 50%. Δηλαδή σήμερα η μία στις δύο ρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί γίνεται με αυτό το μοντέλο και προβλέπεται διαγραφή ακόμη και 70%-80% της βασικής οφειλής.

Το κούρεμα ωστόσο παρέχεται σταδιακά ή εξ ολοκλήρου από την τράπεζα μόνο εφόσον ο δανειολήπτης αποδεικνύεται συνεπής στην καταβολή των δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δάνεια τα οποία έχουν πάψει να εξυπηρετούνται και με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές, επιχειρείται η ανάκτηση ενός μέρους αυτών πριν καταλήξουν να πουληθούν σε funds.

Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...