Η ώρα των 5ης γενεάς Sukhoi-57 στη Συρία - Τι περιμένει η Μόσχα στο επόμενο διάστημα

Freepen.gr - Έκπληξη και ερωτήματα προκάλεσε η πρόσφατη αποστολή ενισχύσεων στη Συρία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για την οποία γράψαμε χθες βράδυ.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι η αποστολή των νέων μαχητικών 5ης γενεάς των Ρώσων, των Sukhoi-57. Τουλάχιστονένα ζεύγος που φωτογραφήθηκε χθες έφτασε στην αεροπορική βάση του Khmeimim.

Μαζί με τα Su-57 αφίχθησαν ακόμη 8 8 πολεμικά αεροπλάνα σε περίοδο κατά την οποία βρισκόμαστε στην τελική φάση εκκαθάρισης ενός επικίνδυνου θύλακα τρομοκρατών στη Γκούτα της Δαμασκού αλλά και των εχθροπραξιών Σύριων και Κούρδων εναντίον των Τούρκων στην Αφρίν.

Ο λόγος για την ξαφνική ώθηση της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία μετά την οδηγία αποχώρησης του Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2017 είναι επισήμως άγνωστη επισημαίνει το αραβικό almasdarnews και μάλιστα πριν τις εκλογές στη Ρωσία.

Ωστόσο η άφιξη των Su-57 (και των επιπρόσθετων αεροπλάνων εν γένει), φανερώνει ότι η Μόσχα αναμένει πιθανότατα σημαντικές κλιμακώσεις στη Συρία κατά το 2018 και - έχοντας παρασυρθεί στο παρελθόν - θέλει να είναι πλήρως προετοιμασμένη για κάθε δραστική κατάσταση που μπορεί να προκύψει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail