Η Ρωσία που "αποσύρεται", δημιουργεί 4 νέες βάσεις στη Συρία με επιπλέον προσωπικό 6.000

Freepen.gr - Σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Μόσχας, ο ρωσικός στρατός όχι μόνο δεν απομακρύνεται από τη Συρία, αλλά αποκτά τέσσερις ακόμη αεροπορικές βάσεις (μία που μοιράζεται με το Ιράν) και 6.000 επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό σύμφωνα με την debka.com.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ακολουθούμενος από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός προγραμματίζεται να αποχωρήσει από τη Συρία. Οι στρατιωτικές πηγές και οι πηγές πληροφοριών της DEBKAfile αναφέρουν ότι συνέβη το αντίστροφο. Ένας μικρός αριθμός μονάδων στάλθηκαν πράγματι στην πατρίδα τους, αλλά αντικαταστάθηκαν νωρίτερα και αντί δύο βάσεων - σε Hmeimim και Tartus - ανακατασκευάζονται τέσσερις άλλες αεροπορικές βάσεις της Συρίας και προσαρμόζονται για τη χρήση του ρωσικού πολεμική αεροπορία.

Ο συνημμένος χάρτης απεικονίζει τις τοποθεσίες τους:

- Η στρατιωτική αεροπορική βάση Tiyas (γνωστή επίσης ως T-4) στο διοικητικό κέντρο της Homs δυτικά της Palmyra, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία. Οι Ρώσοι τη μετατρέπουν στο κύριο κέντρο των εναέριων επιχειρήσεων τους στην κεντρική Συρία. Η Tiyas θα παράσχει επίσης υποστήριξη στο Khmeimim, αν επαναληφθούν οι επιθέσεις με ρουκέτες.

- Το αεροδρόμιο της Palmyra (ή Tadmor) παρέχει αεροπορική υποστήριξη για επιχειρήσεις στην ανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Deir ez-Zour. Η Μόσχα συμφώνησε να την μοιραστεί με το Ιράν. Ο Επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς, Qassem Soleimani σχεδιάζει να καταστήσει την Παλμύρα το κύριο κέντρο συγκέντρωσης για τη μεταφορά ιρανικών σιιτικών πολιτοφυλακών υπέρ του Ιράν από το νότιο Ιράκ στη Συρία.

- Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Hama δυτικά της Hama, οι Ρώσοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο στον αέρα της κεντρικής Συρίας και τις βόρειες και κεντρικές εθνικές οδούς στη Δαμασκό. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η θέση του αεροδρομίου απέχει μόλις 125 χιλιόμετρα (173 χιλιόμετρα οδικώς) από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στην Tartus στις ακτές της Μεσογείου.

- Η βάση του Shayrat, στη Homs (έγινε πασίγνωστη ως ο στόχος μιας μαζικής επίθεσης των ΗΠΑ με Tomahawks πέρυσι) είναι ο κύριος χώρος προσγείωσης για τις αεροπορικές μεταφορές που φέρνουν τις ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις στρατιωτικές ενισχύσεις, όπλα και ανταλλακτικά.

Περισσότεροι από 6.000 επιπλέον Ρώσοι στρατιωτικοί πρόκειται να εγκατασταθούν στις τέσσερις ανακαινισμένες βάσεις στη Συρία - οι περισσότεροι από αυτούς είναι στρατιωτική δύναμη και προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων. Αρκετοί έχουν ήδη αφιχθεί.

Ο συνημμένος χάρτης δείχνει πως το νέο στρώμα ρωσικών βάσεων στη δυτική, κεντρική και ανατολική Συρία αντιμετωπίζει την αλυσίδα στρατιωτικών τοποθεσιών που οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κρατήσουν στη βόρεια Συρία. Οι δύο δυνάμεις είναι προφανώς σε αγώνα για βάσεις στη Συρία. Από στρατηγική άποψη, οι δύο δυνάμεις διαιρούν μεταξύ τους ένα μεγάλο μέρος της Συρίας ως περιφέρειες επιρροής, αφήνοντας οποιονδήποτε μελλοντικό κυβερνήτη στη Δαμασκό με σχεδόν το ήμισυ της συριακής επικράτειας υπό κυβερνητικό έλεγχο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail