300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνόκτητο πλοίο στα ανοικτά της Γένοβας! Η αξία υπερβαίνει τα 15 εκ. ευρώ

Freepen.gr - Το πρωί της Πέμπτης, το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C, το οποίο διαχειρίζεται η Danaos Shipping Ltd, έχει ανακαλύψει μια ποσότητα των ύποπτων ουσιών μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Το πλοίο μεταφορικής ικανότητας 3.430 TEU, που φέρει τη σημαία της Μάλτας και κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Γένοβας, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα περιμένοντας τις οδηγίες των ιταλικών αρχών σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας..

Οι ύποπτες ουσίες ήταν κρυμμένες στο κατάστρωμα και ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας ότι προσεγγίζει σε λιμάνια ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η ανακάλυψη κοινοποιήθηκε αμέσως στις Αρχές και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας. Επιπλέον, οι εργασίες φόρτωσης / εκφόρτωσης δεν διεξάγονται από το πλήρωμα του πλοίου.



Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Γένοβας υπό τον έλεγχο των ιταλικών αρχών, οι οποίες εντόπισαν 300 κιλά κοκαΐνης των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 15 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που εντοπίστηκε μέχρι σήμερα στη Γένοβα κι αντιστοιχεί σε 1.000.000 δόσεις.

Το πλοίο είχε κάνει διάφορες στάσεις στη Λατινική Αμερική και την Κολομβία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.

Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.

Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.

Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών. 

Με πληροφορίες και φώτο / βίντεο από genova24.it









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail