Η λύση είναι 30, όμως έχουμε μηδέν


NeuPaddy - pixabay
Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Τριάντα είναι ο αριθμός των κοινοβουλετικών, που πρέπει να υπογράψουν ώστε η δικαιοσύνη να διεκπεραιώσει μία μήνυση επί εσχάτη προδοσία. Κυκλοφορούν αρκετές παρόμοιες μηνύσεις, όμως ο αριθμός των κοινοβουλετικών που βούλονται να υπογράψουν την διεκπεραίωσή τους είναι μηδέν.

Ποιός είναι ο μηχανισμός, μέσω του οποίου το μόρφωμα της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας του δεσποτικού καθεστώτος αποτρέπει κάθε κοινοβουλευτικό ανδρείκελο να υπογράψει; Όποιος και αν είναι ο εν λόγω μηχανισμός, ένα παρά φύσιν καθεστωτικό μόρφωμα είναι.

Αφ’ ενός μεν, κάθε κατά φύσιν σύστημα είναι μία ενότητα ή οντότητα μελών ή συνιστωσών, που πράττουν από κοινού μέσα σε μία οικολογική κοινωνική δομή λήψης από κοινού αποφάσεων, δομή που χαρακτηρίζει η νομοτελειακά αμοιβαία αιτιότητα αλληλεξαρτήσεων και αλληλεπιδράσεών τους, με σκοπιμότητα πάντοτε την ανάδειξη του γενικού ή κοινού καλού τους. Φερ’ ειπείν, σε ένα μελίσσι, μόλις η ‘βασίλισσα’ ή οι ‘κηφήνες’ αδυνατούν να αναπαράξουν, τότε οι ‘εργάτριες’ μέλισσες από κοινού πετούν την ‘βασίλισσα’ ή τους ‘κηφήνες’ έξω από την κυψέλη, αντικαθιστώντας αμέσως την ελαττωματική συνιστώσα του μελισσιού.

Αφ’ ετέρου δε, το δεσποτικό καθεστώς είναι η τεχνητή στοίβα, συλλογή ή σωρεία καταπιεστικών, λάγνων της εξουσίας ατόμων, καταταγμένων και παραταγμένων υπό το ύπουλα δόλιο μόρφωμα της γραφειοκρατικής ιεραρχίας, ανάλογα με την εσαεί αφύσικη εξουσία και ισχύ τους, με σκοπό και στόχο πάντοτε την ανάδειξη, όχι του γενικού ή κοινού καλού, αλλά των νοσηρά ατομικών συμφερόντων του τυράννου ή των τυράννων τους. Είναι λάθος τραγικό να συγχέεται η συνολικότητα του δεσποτικού καθεστώτος με ένα κατά φύσιν σύστημα, ενώ η μόνη πιθανή δυναμική συμπεριφορά που το παρά φύσιν δεσποτικό καθεστώς συνεχώς παράγει είναι τόσο ο απωθητής όσο και ο ελκυστής του χαμού στο ίσιωμα.

Αυτόν λοιπόν τον χαμό στο ίσιωμα βιώνουμε, υπό την τυραννική αριστερο-κεντρο-δεξιά κομματοκρατία του δεσποτικού καθεστώτος. Εσύ τι προτείνεις να πράξουμε από κοινού, ώστε να γίνει 30 ο αριθμός των κοινοβουλετικών που βούλονται να υπογράψουν την διεκπεραίωση των μηνύσεων επί εσχάτη προδοσία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail