Δεν υπάρχει ταβάνι για την 24χρονη Avani - Το γελαστό κορίτσι έγινε η πρώτη γυναίκα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας που πέταξε μαχητικό

Freepen.gr - Η Avani Chaturvedi έγινε η πρώτη ινδική γυναίκα που πετάει μόνο της ένα πολεμικό αεροπλάνο της Ινδικής Αεροπορίας.

Η 24χρονη πιλότος ολοκλήρωσε την πτήση μισής ώρας με μαχητικό αεροσκάφος MiG-21 Bison πάνω από την αεροπορική βάση Jamnagar, ανέφερε η Indian Express. "Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην εκπαίδευση ενός πιλότου μαχητή και για πρώτη φορά μια Ινδή γυναίκα πέταξε μόνη της με μαχητικό αεροσκάφος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) Anupam Banerjee, προσθέτοντας ότι δείχνει τη δέσμευση της IAF για την ενδυνάμωση των γυναικών.



Ο Banerjee περιέγραψε την εκδήλωση ως «μεγάλη ημέρα» στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας. «Είναι το σπάσιμο μιας γυάλινης οροφής», είπε. Η Αεροπορία της Ινδίας ανήρτησε φωτογραφίας της Chaturvedi που στέκεται δίπλα στο αεροσκάφος μετά την πτήση της, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα.



Η Chaturvedi είναι μία από τις τρεις γυναίκες πιλότους μαχητών που μπήκαν σε υπηρεσία το 2016. Οι άλλες δύο πιλότοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν την ίδια πτήση σύντομα ως μέρος της εκπαίδευσής τους. Κυβερνητικοί υπουργοί επαίνεσαν την Chaturvedi για το επίτευγμά της, καλώντας την ως έμπνευση για νεαρά κορίτσια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail