Προσοχή! Η Τουρκία ξεκίνησε τη ναυπήγηση του τρίτου υποβρυχίου 214 - Το 2021 παραλαμβάνει το πρώτο

Turkish Prime Minister Binali Yıldırım performing the first weld to mark the construction start of future TCG Mustafa Reis. Photo: Turkish Prime Minister office
Freepen.gr - Το ναυπηγείο Gölcük της Τουρκίας πραγματοποίησε προχθές την τελετή τοποθέτησης καρίνας για να σηματοδοτήσει επίσημα την έναρξη της ναυπήγησης του τρίτου υποβρυχίου κλάσης Reis (τύπος 214) του τουρκικού ναυτικού.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ πραγματοποίησε συμβολικά την πρώτη συγκόλληση.

Το τρίτο υποβρύχιο θα φέρει το όνομα του Μουράτ Ρέις, ενός ναυάρχου του Οθωμανικού Ναυτικού.

Η Τουρκία κατασκευάζει στόλο έξι νέων υποβρυχίων τύπου 214 αναερόβιας πρόωσης με σύμβαση που υπογράφηκε με τα γερμανικά ThyssenKrupp Marine Systems το 2009. Η κατασκευή του πρώτου σκάφους στην κατηγορία TCG Piri Reis ξεκίνησε το 2015. Τα τεχνικά και οικονομικά ζητήματα καθυστέρησαν το πρόγραμμα περί τα έξι χρόνια και το πρώτο υποβρύχιο στην κατηγορία αναμένεται να παραδοθεί το 2021.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ, η αξία της σύμβασης εκτιμάται σε περίπου 2,5 δισ. Ευρώ και περιλαμβάνει υψηλό ποσοστό συμμετοχής της τοπικής βιομηχανίας. Οι Τούρκοι εργολάβοι στον τομέα της άμυνας συμμετέχουν στην παράδοση της πλειοψηφίας των υποβρυχίων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των νέων τορπίλων της Akya, των αντιμέτρων τορπιλών, των συστημάτων καταπολέμησης και επικοινωνίας και των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων.

Τα υποβρύχια τύπου 214 είναι εκδόσεις εξαγωγής του υποβρυχίου τύπου 212 που βρίσκεται σε υπηρεσία στο ναυτικό της Ιταλίας, της Γερμανίας και σύντομα της Νορβηγίας και κατασκευάζονται ή λειτουργούν από τους ναυτικό της Ελλάδας, της Νότιας Κορέας, της Πορτογαλίας και μελλοντικά της Τουρκίας. Έχουν μήκος περίπου 65 μέτρα και φτάνουν ταχύτητες 20 κόμβων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail