Οι Κούρδοι κι ο Καραγιλάν...γελάν με τα παραμύθια του Ερντογάν - Τουλάχιστον 200 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Freepen.gr - Συνέντευξη στο κουρδικό πρακτορείο ΑΝF παραχώρησε ο Μουράτ Καραγιλάν, στέλεχος της εκτελεστικής επιτροπής του PKK.

Ο Καραγιλάν ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" της Τουρκίας στην Αφρίν και ως προς την πραγματικότητα.

Ο Καραγιλάν καταρρίπτει βήμα προς βήμα την τουρκική προπαγάνδα σημειώνοντας ότι εκτός ενός σημείου που έχουν προωθηθεί οι Τούρκοι σε βάθος 5 χλμ, σε όλα τα άλλα μέτωπα πολύ απλά δεν μπορούν να προχωρήσουν.

"Πέρασαν 19 ημέρες και οι ΤΕΔ μαζί με τις συμμορίες της Αλ Κάιντα δεν έχουν πετύχει τίποτε. Συναντούν τεράστια αντίσταση παρά την τεχνολογική υπεροχή τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οπισθοχώρησαν" σημειώνει ο Καραγιλάν και σε άλλο σημείωνει σαρκάζει τον Ερντογάν:

"Όλο λέει ότι πάμε στην Αφρίν και πάμε στην Αφριν! Πώς πάτε ακριβώς; Αφού στο ίδιο σημείο είστε".

Επίσης επισημαίνει τις μεγάλες απώλειες των Τούρκων τόσο σε υλικό (τανκς, ελικόπτερο) όσο και σε στρατιώτες. Αναφέρει ακόμη πως η Αγκυρα δεν προσμετρά καθόλου τους εκατοντάδες νεκρούς τρομοκράτες που στέλνει στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο κάνει λόγο για 350 νεκρούς τρομοκράτες και 200 Τούρκους στρατιώτες υπογραμμίζοντας ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αποκρύπτουν την αλήθεια και σε συνεργασία με το καθεστώς παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη της Τουρκίας μια εικόνα θριάμβου.

 Αν πάντως κρίνουμε από τις εικόνες και τη ροή των ειδήσεων από το συροκουρδικό καντόνι της Αφρίν, μάλλον ο Καραγιλάν βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail