Πώς θα αντιδράσει η Μόσχα; Πάνω από 200 Ρώσους "μισθοφόρους" σκότωσαν οι ΗΠΑ στο βομβαρδισμό του Deir Ezzor

Freepen.gr - Κατά την πρώτη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, περισσότεροι από 200 Ρώσοι "μισθοφόροι" αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν ενώ πολύ περισσότεροι ήταν οι τραυματίες αναφέρει η ισραηλινή debka.com.

 Οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile ανέφεραν αποκλειστικά ότι στις 9 Φεβρουαρίου ότι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν Ρώσους στρατιωτικούς μηχανικούς που κατασκεύαζαν πλωτή γέφυρα στον ποταμό Ευφράτη κοντά στο Deir ez-Zour για το συριακό στρατό, τη Χεζμπολάχ και άλλες υπέρ-ιρανικές δυνάμεις να περάσουν στην ανατολική όχθη.

Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό ή τα θύματα. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί μόνο τα στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

 Σύμφωνα με έναν ρώσο αξιωματούχο, ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται μετά από τη μεταφορά πλειάδων Ρώσων τραυματιών σε νοσοκομεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι στη Συρία προέρχονται από τη Wagner, ένα ρώσικο ιδιωτικό στρατό.

Κατά την επίθεση οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν F-22 Raptors, F-15 Strike Eagles, πολεμικά αεροσκάφη AC-130, ελικόπτερα ναυτικών πυροβολισμών και στρατού Apache, καθώς και δυνάμεις Special Operations.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Μόσχα, η οποία συνήθως δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail