Χάρτης του 1569 ταυτίζει την Μακεδονία αποκλειστικά με την Ελλάδα! Ποιος είναι ο χαρτογράφος

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και την απαίτηση των Σκοπιανών να αναγνωριστεί η “ταυτότητά” τους, γίνεται όπως είναι φυσικό πολύ μεγάλη συζήτηση και για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας. Η άποψη ότι ο ισχυρισμός πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική δεν ευσταθεί είναι μια από τις πολλές που ακούγονται.

Ένας αναγνώστης του Militaire.gr, στρατιωτικός, ανακάλυψε τυχαία σε μια δημοπρασία κειμηλίων έναν χάρτη του 1569, στον οποίο προσδιορίζεται με ακρίβεια η Μακεδονία. Όπως φαίνεται από τον χάρτη ως Μακεδονία προσδιόριζεται η περιοχή που και σήμερα αποτελεί ελληνική επικράτεια.

Ποιος είναι ο χαρτογράφος; Αυτή η πληροφορία του δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ο χάρτης είναι δημιούργημα του Φλαμανδού χαρτογράφου και γεωγράφου Αβραάμ Ορτέλιους, ο οποίος θωρείται δημιουργός του σύγχρονου Άτλαντα.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail