Έκλεψαν 14.000 ευρώ σε μπαταρίες!

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, πάνω από 20 κλοπές μπαταριών από φορτηγά, μηχανήματα έργων και οχήματα δημόσιας χρήσης, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου 2 ημεδαποί ηλικίας 38 και 45 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 4 συνεργοί τους ηλικίας από 42 έως 59 ετών, όλοι τους ημεδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν το βράδυ της 5 προς 6 Φεβρουαρίου 2018 ο 38χρονος μαζί με τον 45χρονο να επιβαίνουν σε όχημα σε περιοχή της Χαλκιδικής και διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο μηχάνημα έργων 2 μπαταρίες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν άλλες 2 μπαταρίες από σταθμευμένο φορτηγό.

Από την περαιτέρω αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 12 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2018, ενεργώντας μαζί με τους άλλους 4 συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφαίρεσαν από 23 σταθμευμένα φορτηγά, οχήματα δημόσιας χρήσης και μηχανήματα έργων συνολικά 46 μπαταρίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ.

Επιπλέον προέκυψε ότι τις κλεμμένες μπαταρίες στη συνέχεια τις πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν συνολικά 7 κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες θα αποδοθούν στους κατόχους τους.

Επίσης δικογραφία σχηματίσθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος 3 ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων.

Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τους οποίους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail