Τους χάλασε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι η φρεγάτα Van Speijk - Τσάκωσε εμπορικό με 1,6 τόνους κοκαΐνης στην Καραϊβική σε απίθανη κρυψώνα

Willem Harlaar - shipspotting.co
Freepen.gr - Η φρεγάτα του Ολλανδικού Ναυτικού HNLMS Van Speijk σταμάτησε τη μεταφορά  1.600 κιλών κοκαΐνης κατά τη διάρκεια παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή της Καραϊβικής σύμφωνα με το navaltoday.com.

Τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν σε ένα εμπορικό πλοίο με σημαία της Τανζανίας ενώ έπλεε προς τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ένα ελικοπτέρο NH-90 που είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα ανίχνευσε το ύποπτο πλοίο, ζητώντας από την αντίστοιχη ομάδα της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ να επιβιβαστεί στο σκάφος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα δεν κατάφερε να ανακαλύψει τα ναρκωτικά κατά την πρώτη έρενα επί του σκάφους. Το πλοίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Santo Domingo στη Δομινικανή Δημοκρατία και ακολούθησε δεύτερη έρευνα.

Τα ναρκωτικά τελικά βρέθηκαν σε δέματα σε ένα χώρο μεταξύ των δεξαμενών καυσίμων. Το πλοίο και το πλήρωμά του μαζί με το εμπόρευμα παραδόθηκαν στις αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που τοHNLMS Van Speijk έπιασε ένα φορτίο κοκαΐνης μέσα σε δύο εβδομάδες. Η προηγούμενη αφορούσε ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε 550 κιλά κοκαΐνης.

Η φρεγάτα HNLMS Van Speijk (F828) κλάσης Karel Doorman βρίσκεται σήμερα στην Καραϊβική σε εκ περιτροπής επιχείρησης στα ολλανδικά υπερπόντια εδάφη, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail