Το αντιτορπιλικό USS Carney πέρασε γεμάτο πυραύλους Tomahawk στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney κλάσης Arleigh Burke πέρασε χθες στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Οι ναυτικοί παρατηρητές του Βοσπόρου δημοσίευσαν φωτογραφίες από την είσοδο του πλοίου στον Εύξεινο Πόντο καθώς επίσης από το πέρασμά του μέσω του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το πλοίο φέρεται να εισέρχεται στην περιοχή "για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας", "να ενισχύσει την περιφερειακή θαλάσσια σταθερότητα" και να ενισχύσει τις ναυτικές ικανότητες και την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και των εταίρων του.

Το USS Carney είναι εφοδιασμένο με το πυραυλικό σύστημα Aegis και μπορεί να οπλισθεί με μέχρι 90 πυραύλους κρουζ Tomahawk. Το πλοίο μεταφέρει μέχρι και δύο ναυτικά ελικόπτερα SH-60 και είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία άλλων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Harpoon και των τορπιλών MK 32.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail