Thunder-2 - Το ουκρανικό πυραυλικό σύστημα εμβέλειας 500χλμ οδεύει προς Σαουδική Αραβία

Freepen.gr - Το στρατιωτικό site mil.in.ua της Ουκρανίας δημοσίευσε φωτογραφίες ενός νέου συστήματος τακτικών πυραύλων Grom-2 (Thunder-2) που αναπτύχθηκε από την Yuzhnoye Design Office και την A.M. Makarov.

Οι πρόσφατα αναρτηθείσες εικόνες και αναφορές στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι το νέο τακτικό σύστημα πυραύλων Grom-2 (Thunder-2) ήταν κοντά στη γραμμή τερματισμού.

Όπως είναι γνωστό, το νέο λειτουργικό-τακτικό σύστημα πυραύλων αναπτύσσεται για τη Σαουδική Αραβία. Οι αμυντικές εταιρείες της Ουκρανίας έλαβαν από τη Σαουδική Αραβία περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του τακτικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Grom-2, ανέφεραν ουκρανικά ΜΜΕ.

Το «Grom-2» έχει εμβέλεια 350 χιλιομέτρων, αλλά τεχνικά ένα βλήμα είναι ικανό να πετάξει μέχρι και 500 χιλιόμετρα. Το νέο σύστημα αναπτύχθηκε από το Yuzhnoye Design Bureau σε συνεργασία με την Pavlograd Chemical Plant και το Kharkiv Morozov Machine Building Building Design.

Η Σαουδική Αραβία είχε επιδιώξει να αποκτήσει τόσο ρωσικά όσο και αμερικανικά συστήματα (το Iskander και το ATACMS, αντίστοιχα), αλλά τελικά κατέληξε στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail