Του μαύρισε τα τζάμια στη Μαύρη Θάλασσα - Sukhoi-27 πλησίασε στο 1,5 μέτρο EP-3 των ΗΠΑ

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνουν με το υψηλότερο επίπεδο ανησυχίας το τελευταίο περιστατικό ανασφαλών ρωσικών στρατιωτικών πρακτικών, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρει ανακοίνωση του State Department και συνεχίζει:

Όπως επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική ναυτική δύναμη στην Ευρώπη, ένα ρωσικό SU-27 ενεπλάκη με ανασφαλή τρόπο με ένα αμερικανικό EP- 3 στο διεθνή εναέριο χώρο, με το ρωσικό μαχητικό να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 5 ποδιών (1,5 μέτρο) και να περνά μπροστά από την πορεία πτήσης του EP-3. 

Ενώ το αμερικανικό αεροσκάφος λειτουργούσε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η ρωσική πλευρά παραβίασε κατάφωρα τις υφιστάμενες συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο, στην προκειμένη περίπτωση τη συμφωνία του 1972 για την πρόληψη των ατυχημάτων στην ανοικτή θάλασσα (INCSEA). Αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων που αγνοούν τα διεθνή πρότυπα και συμφωνίες. Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτές τις ανασφαλείς ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο εσφαλμένου υπολογισμού, τον κίνδυνο για αεροσκάφη και στις δύο πλευρές και τις συγκρούσεις στον αέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail