Σκουπιδοκαταστάσεις: Αναβαθμίζοντας το απολύτως τίποτα (περιμένοντας την αξιολόγηση των οίκων S&P και Fitch)

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάζω στις πρώτες ειδήσεις οπως κάθε φορά με μεγάλους τίτλους για την πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας απο τους οικους S&P και Fitch.

Για να καταλάβει ο απλός Ελληνας τι βαρύγδουπη και τι σημαντική είδηση είναι αυτή θα σας πω που βρισκόμαστε σήμερα και που πιθανόν θα πάμε με απλά παραδείγματα ωστε να είναι κατανοητό:

S&P:
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τη βαθμολογία που έχουμε απο την S&P ισοβαθμούμε με την Ουκρανία, τη Μογγολία, το Ιρακ, τη Γκάνα, το Κογκό, την Μπουρκίνα Φάσο, την Αίγυπτο, το Ελ Σαλβαδορ και τη Λευκορωσία.

Οταν και αν με το καλό μας αναβαθμίσουν, θα ισοβαθμούμε με τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Ρουάντα, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, την Αιθιοπία, τη Τζαμάικα, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αγκόλα, το Εκουαδόρ, το Κάπε Βέρντε και το Καμερούν.

Ο Fitch τωρα:

Εδω ο Fitch μας έχει αυτή τη στιγμή 4η οικονομία απο το τέλος. Στην πραγματικότητα είμαστε δεύτεροι απο το τέλος αλλά ισοβαθμούμε με άλλους 2 την Τζαμάικα και την Ουκρανία. Πρώτη απο το τέλος η Βενεζουέλα.

Πάλι και εδώ οταν και αν με το καλό μας αναβαθμίσουν θα ισοβαθμούμε με την Αργεντινή, το Μπενίν, το Καμερούν, το Εκουαδόρ, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, τον Λίβανο, τη Μοζαμβίκη, το Πακιστάν, τη Ρουάντα, τις Σεϋχέλλες και την Ουγκάντα.

Όσο για τον Moodys, εκεί όπως φαίνεται θα παραμείνουμε στην ίδια κατηγορία με το Κογκό, την Κούβα και την Ουκρανία και αν κάποτε μας κάνουν τη χάρη και μας αναβαθμίσυν θα πιάσουμε σε επιδόσεις τη Μογγολία, το Ιράκ , το Ελ Σαλβαδόρ και τη Λευκορωσία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail