Νέα στρατιωτική δομή ειδικά για τους S-400

Αναδημοσίευση από: tourkikanea.gr

Δομή ανάλογη του νέου συστήματος των Τ.Ε.Δ. : Σύνταγμα Πυραυλικής Αμύνης S-400

Τα δύο συστήματα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία, θα βρίσκονται εντος των Τ.Ε.Δ. υπό την στέγη της δομής ¨Σύνταγμα Πυραυλικής Αμύνης S-400¨.

Το σύνταγμα θα αποτελείται από δύο τάγματα και 4 λόχους. Οι ΤΕΔ θα εγκαταστήσουν σε διαφορετικά σημεία της χώρας τα τάγματα των S-400, με το καθένα εξ αυτών να έχει 72 πυραύλους, συνολικά δηλαδή 144.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουράτ Γκιουργκέν από την εφ. Habertürk, κάθε σύστημα S-400, περιλαμβάνει την ράμπα των πυραύλων που ονομάζεται ¨lançer¨, το ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς που ονομάζεται ¨μεγάλο πουλί¨, το ραντάρ εμπλοκής που κατευθύνει τους πυραύλους και λέγεται ¨ταφόπλακα¨ και το κέντρο διοίκησης- ελέγχου με την κωδική ονομασία ¨55Κ6Ε¨.
Όλα τα στελέχη που απαρτίζουν το σύστημα είναι τοποθετημένα πάνω σε τροχοφόρα οχήματα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μεταφορά του σε περιόδους κρίσεων.

Σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό σε κάθε λόχο θα υπάρχουν 8 ράμπες, σε κάθε τάγμα 18 και συνολικά θα υπηρετούν 36 ράμπες. Κάθε ράμπα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης 4 πυραύλων. Έτσι οι πύραυλοι που είναι έτοιμοι να εκτοξευτούν την ίδια στιγμή φτάνουν τους 144.

Το σύστημα των S-400 θα είναι εντός των ΤΕΔ. Δεν θα είναι ενταγμένο στο σύστημα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει θέμα ελέγχου του από την Ρωσία.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rostech, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία αγόρασε από την Ρωσία 4 αμυντικά συστήματα S-400, έναντι 2,5 δις $ και ότι πλέον είχε απομείνει μόνο η έγκριση της τελευταίας μορφής των εγγράφων.

Η Τουρκία που είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει το σύστημα S-400 από την Ρωσία, θα πληρώσει το 1,375 δις με δάνειο από την Ρωσία και το 1,125 μετρητοίς.

Οι πύραυλοι θα έρθουν το 2020

Η πρώτη μεταφορά των S-400 σχεδιάζεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.

ΟΙ ΗΠΑ συχνά εκφράζουν την ανησυχία τους για την αγορά των S-400 από την Ρωσία που είναι στρατιωτικός ανταγωνιστής, από την Τουρκία που είναι ενταγμένη στο αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...