«Η προμήθεια των S-400 μπορεί να επιφέρουν κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Αγκυρας»

© Sputnik/ Alexey Malgavko
Freepen.gr - Η επερχόμενη αγορά των συστημάτων πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας από τη Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει δευτερεύουσες κυρώσεις στις ΗΠΑ έναντι της Άγκυρας, ανέφερε μια νέα έκθεση αναφορικά με τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα από τον Οργανισμό Τουρκικής Κληρονομιάς αναφέρει το sputniknews.com.

"Υπάρχουν ανησυχίες ότι η [συμφωνία] θα μπορούσε να προκαλέσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2018 σύμφωνα με το CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act), που υπογράφθηκε τον Αύγουστο του 2017", ανέφερε η έκθεση τη Δευτέρα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία δανείου για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων πυραυλικής αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

Επιπλέον τα σχέδια της Μόσχας και της Άγκυρας να προωθήσουν τον προτεινόμενο αγωγό Turkish Stream θα αυξήσουν την εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία για την ενέργεια της και θα διατρέξουν επίσης τον κίνδυνο να προκαλέσουν αμερικανικές κυρώσεις, ανέφερε η έκθεση.

"Το 2017, πάνω από το 50% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας προήλθε από τη Ρωσία ... Παρά την επιθυμία της Τουρκίας να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια, η πρόοδος στον εθνικό αγωγό Turkish Stream θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο το 2018 και θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail