Η Ρωσία ανέπτυξε S-400 στη Σεβαστούπολη κι ελέγχει από την Κριμαία τα Στενά

Source: black-drago.livejournal.com
Freepen.gr - Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στις 13 Ιανουαρίου ότι η Μόσχα ανέπτυξε ένα ακόμη σύστημα αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400 έξω από την πόλη της Σεβαστούπολης, όπου ναυλουχεί ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία αναφέρει το defence-blog.com.

Είναι ο δεύτερος εξοπλισμένος κλάδος S-400 που αναπτύσσεται στην Κριμαία, μετά από εκείνον που εγκαταστάθηκε στη Θεοδοσία στις αρχές του 2017.

Το 12ο Σύνταγμα Αντιαεροπορικών Πυραύλων που αναπτύχθηκε στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας νότια της πόλης Σεβαστούπολη, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το Σάββατο 13 Ιανουαρίου:

"Από σήμερα, ολόκληρη η αεράμυνα της Κριμαίας είναι εφοδιασμένη με το πιο μοντέρνο σύστημα πυραύλων S-400 που υπάρχει στον κόσμο", δήλωσε ο γενικός στρατηγός της Αεροπορικής Δύναμης και Αμυνας της 4ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Βίκτορ Σεβοστάνοφ κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής.

Το S-400 είναι ικανό να χτυπήσει αερομεταφερόμενους στόχους μέχρι 400 χιλιόμετρα μακριά και βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι 60 χιλιόμετρα. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιεί τουλάχιστον τέσσερις τύπους πυραύλων αναχαίτισης για διαφορετικούς στόχους. Μια μονάδα S-400 μπορεί να ενεργοποιήσει μέχρι και 36 στόχους ταυτόχρονα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail