Καράβια βγήκαν στη στεριά - Το Υ/Β Riachuelo μεταφέρεται με ειδικό όχημα στη νήσο Μαδέρα

Freepen.gr - Στις 13 και 14 Ιανουαρίου, το Βραζιλιάνικο Ναυτικό (Marinha do Brasil) και η εταιρεία Itaguaí Construções Navais (ICN) μετέφεραν το πρώτο από τα τρία τμήματα του υποβρυχίου S40 "Riachuelo" στην τελική γραμμή συναρμολόγησης, στη Νήσο Μαδέρα, στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου σύμφωνα με το navyrecognition.com.

Το S40 Riachuelo είναι το πρώτο υποβρύχιο της Βραζιλίας τύπου Scorpene του προγράμματος ανάπτυξης υποβρυχίων.

Το πέντε χιλιομέτρων ταξίδι ολοκληρώθηκε σε 11 ώρες, ξεκινώντας από τη μονάδα παραγωγής μεταλλικών κατασκευών (UFEM), η οποία βρίσκεται επίσης στο Itaguaí του Ρίο ντε Τζανέιρο (RJ). 

Η επιχείρηση απαίτησε προγραμματισμό μηνών και περιελάμβανε την απόσυρση των τμημάτων του ηλεκτρικού δικτύου. Την 14η ημέρα, το πιο σύνθετο στάδιο της επιχείρησης, με περιστασιακές διακοπές της κυκλοφορίας, οδήγησε στο πέρασμα του ειδικού οχήματος των 320 τροχών που μεταφέρει τους 619 τόνους των τριών τμημάτων, με μήκος 39,86 μέτρα και ύψος 12,30 μέτρων.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail