Προαναγγελία νέου πολέμου; Διπλωματικός σύμβουλος Ερντογάν: Τουρκία εναντίον Ασαντ, PKK και ΗΠΑ στην Αφρίν

Στρατής Μαζίδης

Ο İlnur Çevik, διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν υπογράφει στη DailySabah.com άρθρο με τίτλο: "Οι Ασαντ μισούν τους Κούρδους αλλά αγαπούν το ΡΚΚ".

Ο Çevik προτρέπει όλους όσους θεωρούν ότι η Αγκυρα θα παραδώσει την περιοχή της Αφρίν στον Ασαντ (αν φυσικά την καταλάβει) να το ξανασκεφτούν.

Ο διπλωμάτης θεωρεί ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει υποστηρίζοντας ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ συνεχίζει την τακτική του πατέρα του, Χαφέζ όπου οι Κούρδοι μπορεί να μην αναγνωρίζονταν, να μην τους παρέχονταν πιστοποιητικά και να μην προσλαμβάνονταν στο δημόσιο αλλά τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για το ΡΚΚ.

Ο Çevik κάνει αναφορά στις βάσεις του ΡΚΚ στη Συρία και την κοιλάδα Μπεκάα στο Λίβανο υποστηρίζοντας ότι οι Ασαντ βοηθούν την οργάνωση να διεξάγει επιχειρήσεις στην Τουρκία καθώς η Δαμασκός έχει εδαφικές βλέψεις στο Χατάι.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Αγκυρα με την επιχείρηση "κλάδος ελαίας" χαλά το παιχνίδι σε Ασαντ, Κούρδους και ΗΠΑ.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν αργά ή γρήγορα ο συριακός στρατός στα βόρεια του Ιντλίμπ και η Δαμασκός θα απαιτήσει την αποχώρηση των Τούρκων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail