Η Ρωσία αναπτύσσει ένα ακόμη ιπτάμενο θηρίο - Το νέο ILYUSHIN-276

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία σχεδιάζει να αρχίσει την ανάπτυξη των νέων μέσων στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς το 2020, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος στο defence-blog.com.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν σύντομα να υπογράψουν συμφωνία για την ανάπτυξη νέων μέσων στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς με την JSC "Ilyushin" (μέρος της United Aircraft Corporation). Η Ρωσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα παρωχημένα στρατιωτικά αεροσκάφη επί σοβιετικής εποχής An-12 και An-72 σε υπηρεσία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το νέο μεσαίο στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφορών, που ονομάζεται Ilyushin Il-276, είναι έργο ενός στρατιωτικού αεροσκάφους μεταφορών με δύο κινητήρες με μέσο όρο ανύψωσης με ωφέλιμο φορτίο έως 20 τόνους σε απόσταση 2 000 χλμ. σε ταχύτητες 750-800 χλμ. / h. Το Il-276 μπορεί να επιχειρήσει σε αεροδρόμια υψηλού υψομέτρου και σε τεχνητούς δρόμους σε οποιαδήποτε γεωγραφική και κλιματική κατάσταση, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το πρώτο αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες PS-90A-76, στο μέλλον όμως θα μπορεί να πάρει ένα νέο μοντέλο κινητήρα PD-14. Η παραγωγή νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Aviastar στο Ulyanovsk.

Σήμερα, οι ειδικοί του Κεντρικού Αεροϋδροδυναμικού Ινστιτούτου Ζουκόφσκι (TsAGI, μέλος του Εθνικού Κέντρου Ερευνών "Ινστιτούτο Ζουκόφσκι") δοκιμάζουν τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου αεροσκάφους με πτερύγια υψηλής ανύψωσης στο Il-276. Μια λεπτομερής ανάλυση δεδομένων θα προσδιορίσει τους τρόπους βελτίωσης της διάταξης του αεροσκάφους.

Το πρώτο πρωτότυπο Ilyushin Il-276 αναμένεται να εκτελέσει την πτητική δοκιμαστική πτήση του από το 2023 έως το 2024.

Zhukovsky Central AeroHydrodynamic Institute
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail