Πλάγιος πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία - Η Αγκυρα δίνει εξοπλισμό στους τρομοκράτες στο Idlib, τα Sukhoi τον εξαερώνουν

Freepen.gr - Η αυξημένη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας προς τους ισλαμιστές στο Idlib είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό των αεροπορικών επιδρομών της Συριακής και Ρωσικής Αεροπορίας στην επαρχία, όπως αναφέρει το αραβικό Al-Masdar News επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ρωσικές και συριακές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα διπλάσιες αεροπορικές επιδρομές από χθες στο Idlib.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αυξημένων αεροπορικών επιθέσεων, ο συριακός στρατός κατάφερε να νικήσει τους τρομοκράτες και να αποκαταστήσει τον έλεγχο σε αρκετές περιοχές που χάθηκαν νωρίτερα την ημέρα.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι παραστρατιωτικοί σύμμαχοί τους πέτυχαν μόνο σήμερα το απόγευμα να απελευθερώσουν έξι οικισμούς από ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες στην περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών στο ανατολικό Idlib.


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο έδαφος, τις τελευταίες ώρες, δυνάμεις υπό τη διεύθυνση του Συριακού στρατού που λειτουργούν μέσω του Khanasser στη νοτιοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου έχουν πάρει τον έλεγχο των πόλεων και των χωριών Alaf, Umm Gharaf, Umm Ghabar, Sabeha,  Aiytah και Umm Sanabel απέχοντας πλέον μια ανάσα από το να περικυκλώσουν έναν ακόμη θύλακα τρομοκρατών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail